Verbinding binnen ons team – meer dan alleen een kernwaarde

Auteur: Tessa Sintenie

Geplaatst op: 06-05-2024

3 Minuten

308 Keer bekeken

In een wereld waarin remote werken, thuiswerken of zelfstandig werken steeds meer de norm is, kan verbinding met anderen verslonzen. Fysieke afstanden en digitale grenzen worden vaak als hindernissen gezien. 

Daarom zijn we bij Sparkling People extra trots op de verbinding die we met elkaar voelen. Het is niet zomaar een woord dat we als kernwaarde hebben opgeschreven, maar verbinding is iets dat wij écht van binnenuit voelen met elkaar. We zijn dan ook niet zomaar een team, maar een echt vriendenteam. We zoeken elkaar graag op, maar ook bij ons kwam de verbinding op een gegeven moment onder druk te staan. Want wat gebeurt er als het fundament van alles versnippert door verschillende vestigingen, teams en disciplines?


De uitdaging van afstand

Terwijl onze teams groeiden en zich verspreidden over verschillende locaties, merkten we dat de onderlinge verbinding, die ooit zo vanzelfsprekend was, minder werd. Het spontane gesprek bij de koffie, onze wandelrondjes en de na-werk borrels werden minder vanzelfsprekend. Dit had niet alleen invloed op onze glimlach, maar ook op de onderlinge samenwerking en ondersteuning. De afstand tussen de verschillende teams en vestigingen begon voelbaar te worden, waardoor de vraag opkwam: hoe houden we de verbinding levend?


Wij zoeken elkaar op

Het antwoord lag in het opnieuw uitvinden van onze kernwaarde: verbinding. We beseften dat echte verbinding niet vanzelf ontstaat en in stand blijft, maar proactief onderhouden moet worden. Daarom stimuleerden we mensen om:

  1. Elkaar wat vaker op te zoeken. Zo stimuleren we mensen in Alkmaar om af en toe in Haarlem te werken, en vice versa. Lissabon kunnen we natuurlijk niet vergeten, maar kunnen we niet echt verplichten. Gelukkig zijn er genoeg Sparklers die vrijwillig die kant op willen gaan! Door op andere vestigingen te werken, stimuleer je collega's om ook over andere dingen dan werk te praten. Wat ze dat weekend hebben gedaan, hoe het met de hond gaat en wat ze die avond gaan eten. Dit stimuleert verbinding.
  2. De dinsdag dip. Een - vrijblijvend - wekelijks moment waar iedereen aan kan deelnemen. Het geeft de mogelijkheid aan alle vestigingen en teams om samen te komen, en samen een half uur te investeren in kennis, plezier of een combi hiervan.
  3. Gezamenlijke teamuitdagingen. In plaats van challenges te initiëren per team, doen we dit nu bedrijfsbreed. Of het nu gaat om een sportieve, kennis of KPI challenge, door naar hetzelfde doel toe te werken, zorgen we voor onderlinge verbinding. 


Zo zoeken we de verbinding met elkaar op

Verbinding ligt in zoveel meer dan elkaar af en toe zien. Het is een gevoel van elkaar kennen en open dingen met elkaar delen. Het is de erkenning dat elk teamlid, ongeacht de geografische locatie, een integraal onderdeel is van ons vriendenteam. Onze inspanningen om de onderlinge verbinding te behouden en te versterken, hebben geleid tot een diepere, meer betrokken samenwerkingscultuur.

Daarom hebben we hier een mooie les uit getrokken: verbinding is iets proactiefs. Het is niet iets dat vanzelf komt, vooral niet in een groeiende organisatie met teams verspreid over verschillende locaties. Het vereist continue aandacht, innovatie, en bovenal, een oprechte toewijding aan elkaars welzijn en succes.

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?