Hoe overleef je een warm kantoor

Auteur: Michelle Oussoren

Geplaatst op: 04-06-2024

2 Minuten

185 Keer bekeken

De zomer is officieel begonnen! De zon laat zich af en toe weer zien, mensen zijn meer buiten dan binnen en de terrasjes zijn gevuld. Heerlijk! Wat heeft een mens nog meer nodig? Op een vrije dag niks. Maar op kantoor kunnen de temperaturen nog weleens hoog oplopen. En zwetend achter je bureau zitten, dat wilt toch niemand? In deze blog vind je vijf Sparkling tips om oververhitting, uitdroging en vermoeidheid te voorkomen!


Tip 1 Water, water en nog meer water

Voldoende drinken is in de zomer heel belangrijk, ook op kantoor. Zorg er dus altijd voor dat je Air Up gevuld en binnen handbereik is. En dat je naast water, ook regelmatig warme thee drinkt. Dit klinkt misschien gek, maar warme dranken werken juist verkoelend. Probeer maar eens!

Tip 2 Neem meerdere korte pauzes in plaats van één lange 

Splits je pauze van 30 minuten bijvoorbeeld in 3 x 10 minuten op. Gebruik deze minuten om een frisse neus te halen en een praatje te maken met je collega's in de schaduw. Zo heb je gedurende de dag meerdere momenten om bij te komen en kan je de hele dag genieten van het mooie weer.

Tip 3 Experimenteer met een tropenrooster

Probeer op warme dagen zo vroeg mogelijk te beginnen. 's Ochtends is het beter uit te houden op kantoor en ben je een stuk productiever. De uren die je eerder bent begonnen, kan je mooi gebruiken om aan het einde van de dag naar het terras te gaan. PS: overleg dit eerst met je baas! ;)

Tip 4 Waterijsjes

Het geluksmomentje bij ons op kantoor. Waterijsjes zijn lekker, koud, fris en bevatten ook nog eens minder calorieën dan normaal ijs: winnen. Ook zijn waterijsjes ideaal om als verassing uit te delen aan je collega's. 

Tip 5 Gebruik je sta bureau

Huh? Moet je juist staand werken? Ja! Hoe lekker zittend werken ook is... Gebruik in de zomer vaker je sta bureau. Want geloof ons, dit scheelt een hoop geplak.


Zet hem op en vergeet niet te genieten van de zonnestralen! 

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?