Remote werken in Lissabon

Auteur: Michelle Oussoren

Geplaatst op: 08-07-2024

2 Minuten

149 Keer bekeken

Remote werken. Je bent een fan, of je bent het niet.

Het is een beetje zoals koriander. Of je vindt het heerlijk, of je vindt het verschrikkelijk... 


Door het Sparkling kantoor in Lissabon kunnen wij ontdekken of remote werken iets voor ons is. Een week lang ruilde Louise en ik Haarlem in voor Lissabon. We leerden onze nieuwe collega Lusil kennen en konden eindelijk fysiek samenwerken met Arco. Benieuwd naar het hele avontuur? Lees dan snel verder!


Het avontuur begon allemaal met Jeroen. "Hey Michelle, moet jij niet nog een keer naar Lissabon?". Iets waar ik natuurlijk geen 'nee' op kon zeggen. Een maand later boekte ik een vlucht en vloog ik naar Lissabon.


Op zondagavond kwam ik aan en werd ik warm ontvangen door Louise. Snel spullen uitpakken en op zoek naar het eerst glaasje sangria en de eerste verse Portugese vis. Na een heerlijke maaltijd en een avondwandeling door Belém was het bedtijd. Ik werd de volgende dag namelijk om 08:00 uur op kantoor verwacht.


Van maandag tot en met donderdag heb ik gewerkt in Lissabon. Ik maakte kennis met Lusil en leerde de weg door het kantoorpand. Eigenlijk maakte ik ook kennis met Arco, want voor Lissabon hadden we elkaar maar één keer kort in het echt gezien. Door samen op kantoor te werken en te lunchen leer je elkaar kennen, maar er is ook nog een andere manier die ontzettend effectief is. 


Samen dingen doen buiten werk!

Nu is dat in Lissabon niet zo heel moeilijk. Door het uur tijdsverschil werk je tot 16:00 uur en heb je dus nog de hele avond voor je. 


Afgelopen maand was er een feestmaand in Lissabon, genaamd Festas de Lisboa. 

Een hele maand vol met feestvierende mensen door de straten van Lissabon. En hoe leuk is het om dan samen met je collega's, na werk, het leven te vieren! 


Ondertussen ben ik alweer een week in Nederland en kijk ik terug op een hele leuke week. Een week waarin ik kennis heb gemaakt met (remote werken in) Lissabon, gefeest heb met collega's en mijn allereerste Pastel de Nata heb gegeten (geen succes). 


Als het aan mij ligt pak ik snel weer het vliegtuig naar Portugal!

Of Lusil en Arco, komen jullie binnenkort naar Nederland? 

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?