Een huisdier op kantoor

Auteur: Kim Dönzelmann

Geplaatst op: 04-10-2018

3 Minuten

1886 Keer bekeken

Gina en ik hebben al een tijdje een goed plan. Of nou ja, wíj vinden het een goed plan. We hebben nog niet iedereen op kantoor kunnen overtuigen, maar na het lezen van dit artikel, zal dat waarschijnlijk wel veranderen :-). Het idee heeft iets te maken met ‘dieren’ en ‘kantoor’. En laten we eerlijk zijn: dierendag is de perfecte dag om het daar eens over te hebben!

Een hond op kantoor

Het plan – jullie raden het waarschijnlijk al – is het nemen van een kantoorhond! (Met een kat zou ik uiteraard ook blij zijn, maar voor nu houden we het even bij een hond). Er zijn meerdere werknemers die een hond willen aanschaffen, maar deze wens niet kunnen realiseren, omdat ze fulltime werken. Het meenemen naar kantoor is daarom DE oplossing. Huisdieren worden tegenwoordig steeds vaker meegenomen naar kantoor. Niet gek, want het biedt meerdere voordelen!

Wist je dat bij honden én mensen het stofje oxytocine (gelukshormoon) stijgt wanneer ze elkaar in de ogen kijken en met elkaar in contact komen? Daarnaast neemt bij fysiek contact de bloeddruk en het stofje cortisol (stresshormoon) juist af. Een dier werkt daarom stressverminderend.

Nu heeft een huisdier niet alleen op mentaal gebied een positief effect, maar ook lichamelijk ga je erop vooruit. Een hond moet worden uitgelaten en laten we bij kantoorbanen nou veel te weinig bewegen op een dag. Lekker een frisse neus halen, met een vrolijk dier, en je kunt er de rest van de dag weer tegenaan! Een wandeling is daarnaast het perfecte tijdverdrijf om inspiratie op te doen. Wie weet bedenk je wel een antwoord op die lastige kwestie waar je al de hele ochtend mee zit.

Tot slot verbindt een hond mensen met elkaar! Nu is dat bij ons niet nodig, maar het kan werknemers helpen uit hun schulp te kruipen. Collega’s die in de eerste instantie wat afstandelijker lijken, worden socialer. Bovendien is het een perfect gespreksonderwerp en vinden klanten het vaak ook leuk als ze een hond op kantoor zien!

Hond + kantoor = goede match?

Wat natuurlijk heel belangrijk is, is dat de hond het naar zijn zin heeft. Het moet een eigen plek hebben, waar het naartoe kan gaan wanneer het te druk is. En ze vinden het niet altijd fijn om aangeraakt te worden. Hier moet rekening mee worden gehouden. Ook heeft het dier 1 échte baas. Bij ons wil Gina graag een hond en zal zij hem of haar in de avond weer mee naar huis nemen.

Voor nu hebben we een deal: wanneer Gina een bepaalde target haalt, krijgen we in 2019 een kantoorhond!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?