Sparklingpeople login

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij

Social Login

Gina en ik hebben al een tijdje een goed plan. Of nou ja, wíj vinden het een goed plan. We hebben nog niet iedereen op kantoor kunnen overtuigen, maar na het lezen van dit artikel, zal dat waarschijnlijk wel veranderen :-). Het idee heeft iets te maken met ‘dieren’ en ‘kantoor’. En laten we eerlijk zijn: dierendag is de perfecte dag om het daar eens over te hebben!

Een hond op kantoor

Het plan – jullie raden het waarschijnlijk al – is het nemen van een kantoorhond! (Met een kat zou ik uiteraard ook blij zijn, maar voor nu houden we het even bij een hond). Er zijn meerdere werknemers die een hond willen aanschaffen, maar deze wens niet kunnen realiseren, omdat ze fulltime werken. Het meenemen naar kantoor is daarom DE oplossing. Huisdieren worden tegenwoordig steeds vaker meegenomen naar kantoor. Niet gek, want het biedt meerdere voordelen!

Wist je dat bij honden én mensen het stofje oxytocine (gelukshormoon) stijgt wanneer ze elkaar in de ogen kijken en met elkaar in contact komen? Daarnaast neemt bij fysiek contact de bloeddruk en het stofje cortisol (stresshormoon) juist af. Een dier werkt daarom stressverminderend.

Nu heeft een huisdier niet alleen op mentaal gebied een positief effect, maar ook lichamelijk ga je erop vooruit. Een hond moet worden uitgelaten en laten we bij kantoorbanen nou veel te weinig bewegen op een dag. Lekker een frisse neus halen, met een vrolijk dier, en je kunt er de rest van de dag weer tegenaan! Een wandeling is daarnaast het perfecte tijdverdrijf om inspiratie op te doen. Wie weet bedenk je wel een antwoord op die lastige kwestie waar je al de hele ochtend mee zit.

Tot slot verbindt een hond mensen met elkaar! Nu is dat bij ons niet nodig, maar het kan werknemers helpen uit hun schulp te kruipen. Collega’s die in de eerste instantie wat afstandelijker lijken, worden socialer. Bovendien is het een perfect gespreksonderwerp en vinden klanten het vaak ook leuk als ze een hond op kantoor zien!

Hond + kantoor = goede match?

Wat natuurlijk heel belangrijk is, is dat de hond het naar zijn zin heeft. Het moet een eigen plek hebben, waar het naartoe kan gaan wanneer het te druk is. En ze vinden het niet altijd fijn om aangeraakt te worden. Hier moet rekening mee worden gehouden. Ook heeft het dier 1 échte baas. Bij ons wil Gina graag een hond en zal zij hem of haar in de avond weer mee naar huis nemen.

Voor nu hebben we een deal: wanneer Gina een bepaalde target haalt, krijgen we in 2019 een kantoorhond!

Onderdeel uitmaken van Sparkling People?


Schrijf je online in
Blijf op de hoogte van nieuwe vacatures.

Solliciteer op vacatures bij leuke werkgevers
Zorg dat je opvalt met een sprankelende motivatie.

Leer ons kennen in een persoonlijk gesprek
Ontdek of we bij elkaar passen.

Laat ons contact leggen met leuke bedrijven
Wij zorgen ervoor dat jij bij sprankelende werkgevers aan tafel komt.

Laat een verbluffende indruk achter
Zorg dat je sprankelend overkomt!

Wil jij onderdeel uitmaken van Sparkling People of heb je vragen?
Bel 023-7440504  

Stuur even een appje of Neem contact op!

Social Media

Volg Sparklingpeople op je favoriete social media kanalen.

Volg ons op:

     

Contact Informatie

Contact opnemen met Sparklingpeople kan op de volgende manieren:
  info@sparklingpeople.nl
 023 - 7440504