Stage tips van Sparkling People

Auteur: Emmanuel van Ommen

Geplaatst op: 07-10-2024

3 Minuten

60 Keer bekeken

Ben jij een derde of vierdejaars student? Dan is het tijd dat jij je uren in de studiebanken gaat verruilen voor werkervaring op doen bij een stagebedrijf. Als stagiair is het de bedoeling om je te ontwikkelen en zo veel mogelijk kennis en ervaring op te doen. In deze blog geven we je een aantal tips om je te behoeden op deze spannende en leuke periode van je studententijd. 

Tip #1: Kies een stage bedrijf dat goed bij jou en je ambitie past

Bij het kiezen van een stagebedrijf is het belangrijk om een organisatie te vinden die aansluit bij jouw interesses, waarden en toekomstplannen. Een stage is niet alleen een leerervaring, maar ook een kans om praktijkervaring op te doen binnen een vakgebied dat jou inspireert! 


Zoek naar een bedrijf waar je niet alleen de kans krijgt om je vaardigheden te ontwikkelen, maar ook waar je kunt bijdragen aan projecten die bij jouw ambities passen. Zo kun je niet alleen het meeste uit je stage halen, maar ook veel plezier hebben!


Daarnaast biedt dit ook de kans om aan een netwerk op te bouwen en een professionele basis voor je verdere carrière

Tip #2: Durf vragen te stellen en fouten te maken. 

Door dingen te vragen en in het diepe te springen, laat je je begeleider(s) zien dat je graag wilt. Dit zorgt ervoor dat ze je bij meer dingen betrekken, waardoor jij meer leert. Durf tijdens je stage dus vragen te stellen en fouten te maken. Zo zorg jij voor jouw eigen glimlach!

Tip #3: Stop aandacht en tijd in je onderzoek 

Het uitvoeren van een onderzoek kan een belangrijk onderdeel van je stage zijn. Als dat het geval is, hebben we drie handige tips voor je: 


  • Maak kennis met iedereen en leer wat zijn of haar rol is binnen de organisatie. Je bouwt korte lijntjes met je collega's en dit gaat je helpen bij je onderzoek.
  • Kijk mee bij processen en probeer te begrijpen hoe het bedrijf werkt en wat er allemaal rond het bedrijf speelt.
  • Houd diepte-interviews om je onderzoek krachtiger te maken. 


Bovendien is het altijd handig om afspraken te maken over je werk-onderzoek balans met je stagebedrijf. 

Tip #4: Heb altijd een boekje bij de hand

Misschien heb je de eerste weken overweldigend gevonden: zoveel nieuwe indrukken, informatie en gezichten.


Niet gek dus, dat je niet alles hebt onthouden. Naarmate je stage verder vordert, wordt het wel steeds belangrijker om dingen niet te vergeten! Onze tip? Zorg dat je altijd een boekje (plus pen) bij de hand hebt! Zo kun je ten alle tijden opschrijven hoe je met dat programma moet omgaan, welke vragen je kunt stellen of welke actiepunten er bij jou liggen. Zo maak je het jezelf makkelijker om niks te vergeten, en om van jouw stage een groot succes te maken!


Ik hoop dat wij je kunnen helpen met deze tips. Mocht je meer info willen over stagelopen? Neem dan eens een kijkje tussen onze whitepapers over stages. Ze zijn geschreven door onze oud-stagiairs.

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?