Waarom een kantoorhond jouw werkgeluk verhoogt

Auteur: Michelle Oussoren

Geplaatst op: 17-10-2024

2 Minuten

36 Keer bekeken

Een viervoeter op kantoor? Iets wat vroeger ondenkbaar was, maar tegenwoordig een populair onderwerp is onder collega’s. Wij bij Sparkling People zijn een groot fan van kantoorhonden. En dan natuurlijk in het speciaal van onze Cooper. Waarom? Kom erachter in deze blog! 


Eigenlijk zegt de functietitel van Cooper al genoeg. Hij is namelijk onze Chief Happiness Officer. Aan hem de taak om te zorgen dat iedereen blij is en blijft. Hier heeft hij verschillende technieken voor die hij op het juiste, en soms onjuiste moment, weet toe te passen. Een paar van zijn technieken zijn: 


  • Rusten op je been

Als je bij ons op kantoor achter je bureau aan het werk bent, kan het zomaar zo zijn dat Cooper op je bovenbeen komt uitrusten. Dit is zijn manier om te vragen naar een aai over zijn bol en een dikke knuffel. Door deze dikke knuffel zorgt hij bij jou voor een overvloed aan dopamine en oxytocine (knuffelhormoon). Dit draagt bij aan een algemeen positief en geliefd gevoel!


  • Veel eten en drinken

Met een kantoorhond hoef je je nooit meer druk te maken over je stappendoel. Doordat Cooper veel eet en drinkt, maak je een hoop wandelingen. Een dagelijkse portie beweging voor de fitheid en frisse lucht voor de focus, twee vliegen in één klap! 


  • Bijten in een speelgoed-eekhoorn 

De ene collega is groot fan van de speelgoed-eekhoorn, de ander wat minder. Een piepende speelgoed-eekhoorn zorgt in ieder geval voor leven op kantoor. Want ook dat is één van de technieken van onze Cooper. Want hoe je het went of keert, hij brengt altijd leven in de brouwerij. 


  • Fungeren als vriend

Met een kantoorhond heb je ten alle tijde een vriend. Hij geeft je continu aandacht en weet precies wanneer je hem nodig hebt. Als je concentratie zoek is, staat hij klaar om je af te leiden. En als je zin hebt in een knuffel, is hij de eerste die aan je bureau staat. 


Wij zijn van mening dat een kantoorhond werkgeluk verhoogt. 

En dan niet alleen voor de werknemer, ook voor de werkgever en de klanten!

Benieuwd waar Cooper zich dagelijks nog meer mee bezighoudt? 

Neem dan een kijkje op zijn LinkedIn: klik hier!


Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?