Met plezier werken

Auteur: Kim Dönzelmann

Geplaatst op: 08-11-2018

3 Minuten

1514 Keer bekeken

Werk. Een groot deel van de tijd breng je op je werk door. Best heftig als je dan leest dat circa 40% van de werknemers helemaal niet tevreden is met zijn of haar baan. En zonde. Als uitzendbureau vinden wij het juist zo mooi om mensen aan leuke banen te helpen. Banen waar je positieve energie uit haalt. Daarom vertellen we vandaag meer over met plezier naar je werk gaan!

Welke baan past bij jou?

Als eerste moet de basis natuurlijk goed zijn. Wat voor baan past bij jou? Hoeveel uur wil je werken? Vooral doordeweeks of in het weekend? Bedenk goed waar jouw interesses liggen. Als recruitmentbureau kunnen wij hierbij helpen. We hebben meerdere vacatures openstaan en we zijn altijd bereid om te kijken of er iets leuks voor jou tussen zit.

Taken afstrepen

Heb je al een baan en ben je over het algemeen tevreden met jouw werk? Dan kun je punt 1 natuurlijk overslaan! Maar goed, ook bij leuke banen heb je minder leuke taken. Zelf schuif ik de taken waar ik tegenop kijk altijd voor me uit. Vervolgens blijft dit in mijn achterhoofd hangen en kan ik er zelfs gestrest door raken. Herkenbaar? Laten we dan afspreken dit niet meer te doen. Eigenlijk is het juist de kunst om de ‘vervelende’ taken zo snel mogelijk uit te voeren. Dan ben je daar vanaf en kun je je focussen op de rest.

Ontspanning

Waar haal jij plezier uit? Het kijken van YouTube filmpjes? Lekker eten? Mooie bloemen? Zoek iets waar je blij van wordt, en neem dat mee naar werk. Ook de ontspanmomenten op werk zijn belangrijk (zolang je dit met mate doet – uiteraard). Als je een bureaufunctie hebt, breng je een groot deel van de dag door op jouw plekje. Vrolijk hem op. Ik doe op dit moment een poging een muntplant in leven te houden… Het staat gezellig, én is lekker in thee.

Klik met collega's

Eigenlijk hoort dit bij punt 1, maar collega’s zijn ook belangrijk. Voordat je ergens begint, is het daarom goed om naar de bedrijfscultuur te vragen. Sommigen houden liever werk en privé gescheiden en anderen zien hun collega’s als vrienden. Maar, een klik is sowieso fijn.

Fit naar je werk

Dit klinkt heel cliché, maar met een gezonde levensstijl zit je beter in je vel en zal je je ook beter voelen op werk. Je bent productiever en vrolijker. Op werk kun je hier trouwens ook wat aan doen. Kies voor een fruitmand in plaats van een snoeppot. En loop in de pauze eens een rondje buiten. Slapen kun je wel het beste thuis doen :-)

Een hond op kantoor

Oké, na het laatste artikel is dit een beetje een inkopper, maar... Een hond op kantoor!

 

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?