LinkedIn training sourcen

Auteur: Kim Dönzelmann

Geplaatst op: 20-09-2019

3 Minuten

1347 Keer bekeken

Vrijdag stond er TRAINING TIME in mijn agenda. ‘ Dat heeft toch niks met sporten te maken hé?’ Ik vond het echt iets voor Jeroen om nét voor het weekend nog even een zware workout in te plannen voor de groepsbinding. Maar nee, dit keer ging het - gelukkig - om een LinkedIn training sourcen!

Wanneer sourcen?

Als recruitment bureau krijgen we elke dag meerdere sollicitaties binnen. Sollicitaties die erg waardevol zijn en waar we heel blij van worden. Maar er zitten altijd functies tussen die wat meer aandacht vereisen. Functies waarop minder mensen solliciteren. En dan is het tijd om te sourcen. Met andere woorden: gericht op zoek gaan naar geschikte kandidaten!

LinkedIn training sourcen

We hadden met onze trainer Bas Westland afgesproken bij The Student Hotel Collab. Nu laat mijn richtingsgevoel me weleens in de steek, dus belandde ik eerst in The Student Hotel zelf (wat er echt heel leuk uitzag, dus wel een aanrader), maar na even zoeken, zaten we allemaal in de meeting room. 

Na een korte kennismaking schreven we problemen op waar we op LinkedIn tegenaan lopen. Wat in mijn geval - als online marketeer - ging over het algoritme van LinkedIn, en bij mijn collega’s over het vinden en benaderen van kandidaten.  

LinkedIn is voor ons een belangrijke bron van traffic. Ik post regelmatig vacatures en hier komen vaak leuke reacties op. Blijven de reacties uit? Dan wordt het voor de recruiters tijd om te sourcen! Bas had een hele mooie powerpoint presentatie gemaakt, waarin handige tools stonden over hoe en waar je kandidaten het beste kunt benaderen. Nu gebruikten we hier LinkedIn al voor. En dat ging naar ons idee prima. Maar, echt waar; tijdens die training ging er een wereld voor ons open. 

En een beetje marketing

Aangezien het om een LinkedIn training sourcen ging, ging ik ervan uit dat de informatie voor mij wel interessant zou zijn, maar niet erg relevant. Echter, het eerste uur kwamen er voornamelijk tips voorbij waar ik wat aan had. 

Moet je wel of geen links in posts gebruiken? Is het slim om mensen te taggen? En… Gebruik je hashtags op LinkedIn?

Een beetje flauw misschien, maar dit zijn vragen waar ik nu geen antwoord op ga geven. In de toekomst gaan we hier wel artikelen over schrijven. Óf je kunt natuurlijk contact opnemen met Bas Westland voor een training!

Het was niet alleen een erg leerzame dag, maar ook gezellig! Alles werd op een goede én leuke manier uitgelegd. Die 4 uurtjes vlogen voorbij. 

Bedankt Bas! 

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?