Sinterklaas vieren op werk - Sparkling People

Auteur: Kim Dönzelmann

Geplaatst op: 27-11-2019

4 Minuten

2535 Keer bekeken

Daar zit je met je goede gedrag. Je werkt je mail een beetje bij. Bekijkt de website statistieken. Checkt of alle vacatures nog wel goed lopen. En wie komt daar ineens binnenwandelen? Sinterklaas!

Sinterklaas vieren op werk

Dit is mijn eerste echte ‘volwassen’ baan, dus weet ik niet zo goed hoe dit bij andere bedrijven gaat, maar voor mij was dit een complete verrassing vorig jaar. Wél een hele leuke moet ik zeggen! Sinterklaas deed een rondje door het kantoor, gaf iedereen een hand en ging vervolgens bij ons aan de - toen nog kleine - lunchtafel zitten. Hij had zijn grote boek meegenomen uit Spanje en iedereen kreeg zijn of haar gedicht.

Nu wist ik dat Jeroen al een tijdje wat aan het bekokstoven was. En regelmatig hardop lachend naar zijn computer zat te staren. Dus voorspelde ik niet veel goeds voor de gedichten.       

Maar ik moet zeggen - op een paar tinderdate grappen na kwam ik er nog redelijk goed mee weg.

50% van de mensen viert Sinterklaas op werk

Later vertelde ik het Sinterklaas verhaal aan vriendinnen en de meesten zeiden dat zij helemaal niks doen met Sinterklaas. Het hoeft allemaal niet groots te zijn. Zelf vier ik Sinterklaas al jaren niet meer (en ik heb er ook vrij weinig mee), maar het maakt een werkdag toch specialer wanneer er iets georganiseerd wordt.

Hoe Sinterklaas vieren op werk?

Hier zijn wat kleine tips over hoe je toch een  beetje Sinterklaas op werk kunt vieren:

·        Gedichten! Bijna iedereen kan er wel om lachen. Een persoonlijk gedicht waarin je half geroast wordt, maar waar ook waardering uit blijkt. Het is een hele klus om voor iedereen gedichten te schrijven. Vooral in een grote organisatie. In dat geval is het misschien beter om het op te delen in afdelingen. Tenzij er een collega is die deze taak maar al te graag op zich neemt!

·        Een Sinterklaas op kantoor. Bij ons kwam de vader van Kas als Sinterklaas op kantoor. Het is natuurlijk handig als je iemand kent die Sinterklaas wil spelen. Maar door het schrijven van dit artikel, ben ik erachter gekomen dat er heel veel Sinterklaas centrales zijn. Tegen een kleine prijs huur je zo jouw Sinterklaas :-)

·        Cadeaus? Een kleinigheid is leuk, maar niet echt nodig, vind ik. Tenzij er een Sinterklaasfeest wordt georganiseerd voor de kinderen van werknemers. Dan is het weer een ander verhaal! Wij kregen allemaal een chocoladereep en dat was top.

·        Surprises. Het maken van surprises kan echt heel leuk zijn! Een klein cadeautje en een gedicht erbij en je hebt meteen de full Sinterklaas experience. Máár wanneer dit idee er is, zou ik het wel eerst met het team bespreken. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen hierop zit te wachten. Vooral niet wanneer je privé al tig surprises moet maken.

·        Het dobbelspel spelen tijdens de pauze. Bijna iedereen kent het Sinterklaas dobbelspel wel. Voor iedereen zijn er 2 à 3 kleine – nutteloze – cadeautjes en om die cadeaus ga je dobbelen. Uiteindelijk bepalen de dobbelstenen welk cadeau je krijgt!            

Namens Sparkling People, een fijne Sinterklaas alvast!!                                                                                                                                                       

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?