Max over zijn stage bij Sparkling People

Auteur: Kim Dönzelmann

Geplaatst op: 12-12-2019

3 Minuten

1578 Keer bekeken

Hoi! Leuk dat je mijn gastblog over recruitment leest. Ik zal me even voorstellen! Ik ben Max Min, 21 jaar oud en ik volg momenteel de studie Business Studies. Ik zit in mijn 3e jaar en loop nu stage als recruiter bij Sparkling People, waar ik het erg naar mijn zin heb. In deze blog zal ik jullie meer vertellen over wat ik de afgelopen maanden heb geleerd: de leuke momenten én de struggles van recruitment!

Hoe heb ik mijn stageperiode ervaren?

Recruitment wat houdt dat nou precies in­? Die vraag stelde ik me ook toen ik hier begon. Ondertussen ben ik 3 maanden aan het werk en er is een hele wereld voor mij opengegaan. Wanneer ik nu aan recruitment denk, denk ik aan een goed onderbuikgevoel wanneer ik een leuk iemand koppel aan een geweldige nieuwe uitdaging! Verder zie ik recruitment als leuke mensen leren kennen. Je bouwt binnen no time een enorm netwerk op. Sommige van deze mensen plaats je, maar lang niet allemaal. Ik zie het als een uitdaging om contact te houden met deze mensen en ze te helpen aan hun droombaan!

Dit gaat natuurlijk niet zonder een gek team met te gekke mensen. Mensen die allemaal gebrand zijn om mensen te helpen. Een leuk voorbeeld hiervan is onze manager Jeroen, die bij een plaatsing als logistiek teamleider de gracht in springt, BRRR. Claire, die mij een stressbal geeft omdat ik een irritante friemeltik heb. Of Kim waarvan ik de hele dag door Smintjes steel. Door dit soort mooie acties en mijn leuke collega’s is stage lopen bij Sparkling People een fantastische werkervaring.

Wat waren mijn uitdagingen

Zoals iedereen weet kan werk niet altijd alleen maar leuk zijn. Zo kende ik ook een paar tegenslagen tijdens mijn stageperiode. Eerlijk gezegd dacht ik dat het werk van een recruiter veel eenvoudiger zou zijn. Iemand heeft interesse in een vacature, je stuurt diegene door naar een bedrijf en HUP je hebt een plaatsing! Helaas is dit te simpel gedacht. Ik heb ondertussen heel wat telefoongesprekken gevoerd met leuke kandidaten, die vervolgens niet op hun sollicitatiegesprek komen opdagen. Op een gegeven moment gebeurde dit zo vaak, dat ik het netjes vond wanneer iemand zich wél van tevoren afmeldde. Iets wat ik hiervoor als vanzelfsprekend zag. Vooral in het begin vond ik dit erg frustrerend, maar gelukkig maken de leuke kanten het weer helemaal goed.

Recruitment is namelijk hartstikke leuk! Puur om het goede gevoel dat je krijgt wanneer je iets moois voor iemand hebt gedaan. Ik wil jullie bedanken voor het lezen van mijn blog over recruitment.

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?