100 dagen Challenge

Auteur: Jeroen Tenhaeff

Geplaatst op: 13-01-2020

4 Minuten

4154 Keer bekeken

De 21 van Egmond zit er op en daarmee “finish” ik mijn 100 dagen challenge!

Niet te breken

Ik las een dag of 100 geleden “niet te breken” van Sander Aerts. Sander is/ was de best getrainde militair van ons land. Het boek gaat over zijn ervaring en leiderschapsstijl. De leiderschapsstijl van Sander herken ik! Volgens mij zou hij mij best een oké manager vinden;) Maar goed... Ik kan mezelf echt nog niet met deze top performer meten op andere vlakken. Lees: ik heb de ruggengraat van een visstick en totaal geen discipline. 

De 100 dagen challenge

Ik begin vaak VOL enthousiasme, maar heb moeite om dingen af te maken. Moeite om door te pakken. Mijn bevlogen instelling ben ik trots op, maar discipline kan ik echt HEEL goed gebruiken! En niet alleen op kantoor.

Mensen die mij een klein beetje kennen, weten dat ik er enorm veel moeite mee heb om een biertje te laten staan. Eigenlijk is bij mij ongeveer alles overmatig, dus ook mijn alcohol of Franse kaas gebruik. 

Dat zorgt ervoor dat ik 15 kilo te zwaar ben. 

Tijdens het lezen van niet te breken verscheen deze challenge op een lijstje in mijn telefoon:

Natuurlijk begon ik er niet direct mee. Eerst nog een weekje veel te veel drinken op Ibiza. 29 september lag ik bij Tropicana en nam ik de laatste slok van een heeeerlijk San Migueltje. Morgen naar huis: we gaan beginnen!

Goed. Ik wilde dus aan mijzelf laten zien dat ik in staat ben om discipline te tonen. Als ik 100 dagen mijn biertje kan laten staan, dan heb ik dat bewezen. Dat is namelijk zo ongeveer het aller moeilijkst voor mij! Om afleiding te zoeken ga ik dan als een idioot sporten. 

Toen ik het op kantoor vertelde, verwedde onze stagiaire direct om een krat bier dat het mij nooit zou lukken (niet omdat hij dacht dat het mij niet zou lukken, maar om te stimuleren- thx Max! Maar Ik krijg wel een krat bier van je!)

Hou ik dit vol?

Het eerste weekend een borrel met 15 mannen bij mij thuis... De eerste keer dat ik 0.0 dronk. Dat smaakte eigenlijk best prima!

Na een week kreeg een collega een appje of het wel goed gaat met “die jongen die in een Sparkling People shirt als een bezetene staat te trainen om half 8 ‘s morgens”. De lijstjes met To Do’s (die ik vervolgens niet afmaak) in mijn telefoon maakten ruimte voor workouts waarbij ik iedere keer sneller wilde zijn dan de vorige keer. Zo ziet dat er uit. 

 

Zonder begeleiding van Thijs kwam het bijna dagelijks voor dat ik op de grond moest liggen om uit te puffen. Best gek. 
Ik ben 0.0 zo gaan waarderen dat ik het bij me draag op verjaardagen waarvan ik zeker weet dat het niet in huis is...

Het is gelukt!

Vanaf vandaag drink ik iedere ochtend een espresso (of 3) uit mijn rocket (gekocht bij espresso fix in Haarlem... mocht ik je inspireren- gewoon kopen!) 

Vanaf vandaag sta ik er iedere ochtend tijdens dat espressootje bij stil dat ik toch een beetje discipline in m’n donder heb! 

Succes met de tweede helft van dry january! Ik heb gisteren al genoten van mijn eerste speciaal biertje ;-)

Sander heel erg bedankt voor de inspiratie! Je ziet me snel tijdens 1 van je Evolution trainingen en uiteraard sleep ik er een collega in mee!

Whats next? 

Ik heb het boek hellweek besteld. Schijnt wel leuk te zijn...

 

https://www.highlandtitles.nl/" rel="nofollow">www.highlandtitles.nl/ 

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?