Ward Vertelt

Auteur: Ward Stoop

Geplaatst op: 21-04-2020

2 Minuten

2461 Keer bekeken

Het heeft even geduurd, maar mijn eerste blog is dan eindelijk hier! Bijna een jaar geleden stapte ik zonder aan te bellen het kantoor in bij Sparkling People en gingen wij samen een avontuur aan.
Nieuwsgierig naar dit avontuur? Lees gerust verder!

Zonder aan te bellen?

Een, nog niet wetende, toekomstige collega was vergeten de deur dicht te doen. Ik weet nog dat ik dacht; dit is een gastvrij bedrijf! Waarom aanbellen als je zo door kan lopen. Eenmaal het kantoor binnengelopen zag ik vijf vragende gezichten, die gelukkig veranderde in een lach. Ik gaf vervolgens Jeroen de eerste High Five! (er volgde er gelukkig nog velen 😉).

Met mijn bachelor op zak en een beetje werkervaring ben ik samen met Sparkling People dit avontuur aangegaan. Mensen kennis? Ja, dat heb ik. Commercieel? Ik denk het wel! Spontaan en goed met mensen? Check! Recruiten? Dat is niet zo lastig! FOUT!

Mijn eerste maanden waren moeizaam en de plaatsingen bleven uit. Waarom lukt het niet? Ben ik te kritisch? Zelfs het idee om de handdoek in de ring te gooien spookte door mijn hoofd. Nee, geen sprake van! Dit kan jij!

Drie maanden in dienst

Drie maanden lang jezelf blijven motiveren om door te gaan is moeilijk. Mede dankzij het vertrouwen van mijn collega’s bleef ik doorgaan, op zoek naar die ene kandidaat voor die toffe functie!  

Drie maanden in dienst en dan eindelijk vernemen dat je opdrachtgever “jouw” kandidaat graag in dienst neemt. Dat euforische moment vergeet ik nooit meer. Ik heb Iemand aan een nieuwe baan geholpen, mijn opdrachtgever aan een goede werknemer en ik was eindelijk van de nul af!

Nu elf maanden verder

Nu elf maanden, 50 plaatsingen, 5 nieuwe opdrachtgevers en een ontelbaar aan High Fives verder, kijk ik trots terug op een mooi eerste jaar zonder opgeven.  

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?