Kantoordagje op het strand met Sparkling People

Auteur: Susanne Zethof

Geplaatst op: 16-06-2020

3 Minuten

2242 Keer bekeken

Ik baalde eerst wel toen ik de weersvoorspelling zag op de dag dat ik moest werken: 26 graden en volop zon. Had ik nou maar vrij genomen, dacht ik. Totdat de aankondiging van de eerste strandwerkdag van 2020 in mijn mailbox verscheen! Lekker bruin bakken tijdens werk! Top! Ik kon het niet laten om mezelf af te vragen ‘waarom werken we eigenlijk op het strand?’ maar goed… uiteraard een TOP idee!

BRAINSTORMEN

Omdat werken achter een laptop in de zon natuurlijk niet helemaal ideaal is qua zicht, was hier wat op bedacht: de hele dag stond in het teken van brainstormen over onderwerpen als sales en recruitment. Om elkaar beter te maken, maar ook om van elkaar te leren. Iedereen dienden deze onderwerpen van tevoren voor te bereiden. 

EGO STRELEN

Bij het strandhuisje van Jeroen op het strand van Bergen aan Zee stonden een aantal strandstoelen op het team te wachten. Ward had op een whiteboard alle onderwerpen die deze werkdag aan bod zouden komen opgeschreven. We begonnen met recruitment. Hierbij was de centrale vraag: Waar ben ik goed in? Deze vraag diende iedereen eerst voor zichzelf te beantwoorden en vervolgens mocht de rest van het team vertellen wat volgens hen jouw beste eigenschappen waren. Dit rondje ego strelen werkte ook goed voor het zelfvertrouwen. 

TEAMBUILDING

Na de lunch was het tijd voor wat teambuilding. We werden opgedeeld in groepjes en konden een fantastische prijs winnen: een weekend naar keuze! Bij het eerste spel moest iemand uit het team geblinddoekt een parcours afleggen door middel van aanwijzingen van het andere teamlid. Dit ging de meesten verrassend goed af. Hierna gingen we een ouderwets potje jeu de boules spelen. Het was een spannende wedstrijd, maar het team van Ward had uiteindelijk de felbegeerde prijs in de wacht gesleept! Ze hadden alleen niet verwacht dat het om een weekend TIJDSCHRIFT naar keuze ging… Leuk grapje van Johan…

VERDER WERKEN

Na de teambuilding moest er nog heel even serieus gewerkt worden. De brainstormsessie over Sales nam behoorlijk wat tijd in beslag, maar was zeker ook erg nuttig. Na de Sales was er ook nog even ruimte voor eigen inbreng.

CONCLUSIE

Ondanks dat er best veel wind stond (en we de hele tijd het windscherm recht mochten zetten), was het een ontspannende dag. Er is helaas niet gezwommen, omdat het hier toch net iets te koud voor was. Ik heb genoten van een dagje werken op het strand en begrijp het doel erachter inmiddels!

Iedereen is tijdens zijn ‘normale’ werkdag bezig in zijn eigen bubbel. Dit soort dagen dwingt ons hele team om even uit die bubbel te gaan en stil te staan bij de vraag: hoe kunnen we zorgen voor verbetering? Daarnaast… en dat is misschien wel net zo belangrijk: werk moet leuk zijn! En daar zorgen dit soort dagen voor! Mij is beloofd dat we vijf dagen per jaar op het strand werken… ik ben benieuwd naar de volgende stranddag!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?