Work with a smile

Auteur: Jeroen Tenhaeff

Geplaatst op: 18-12-2020

3 Minuten

2068 Keer bekeken

Het staat onderaan onze mailhandtekening, op onze auto’s en uiteraard prijkt deze tekst her en der op kantoor. Waarom? Omdat wij geloven dat lol maken en lachen op het werk de basis vormt voor succes. 

“Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te werken” of “van je hobby je beroep maken”. Iedereen heeft deze leuzen wel eens langs zien komen. Het klinkt fantastisch, maar is nog best lastig om in de praktijk te brengen!

Mijn bijbanen waren leuk- maar niet alleen maar leuk

Ik heb een passie voor sporten, en voor eten en drinken. In mijn studententijd ben ik kok geweest, maar toen had ik nou niet echt het idee dat eten bereiden in een keuken met temperaturen rond de 40 graden, als ‘niet-werken’ bestempeld kon worden. Natuurlijk was het knetter gezellig, maar tijdens het werken stond er niet continu een glimlach op mijn gezicht. In dezelfde periode heb ik sport gerelateerde uitjes verzorgd aan het strand in Wijk aan Zee. Wederom een fantastische bijbaan! Mijn allermooiste moment was het maken van een soort van dragonball-Z achtige bewegingen voor een groep van 200 kinderleidsters. Ze volgden allen omdat de bewegingen werden bestempeld als TaiChi en ons groepje instructeurs dit nogal overtuigend wist te brengen. Echt gaaf hoor, koken en sportles geven, maar beide bijbaantjes kenden naast hoge pieken zo nu en dan ook dalen.

Wordt er bij Sparkling People nooit geklaagd?

Bij Sparkling People probeer ik FUN te combineren met avontuur en spoor ik mijn collega’s aan tot ongeremd ondernemerschap. ‘Gewoon doen’ is iets wat je bij ons veel hoort. Helaas zorgt avontuur zo nu en dan eens voor falen. Niet alles lukt en dat is soms best wel balen! Uiteraard proberen we juist van deze momenten te leren, maar heel eerlijk: zo nu en dan resulteert dat balen in geklaag.

Van geklaag naar een glimlach

Klagen staat LIJNRECHT tegenover werken met een glimlach. Klagen past dus TOTAAL niet bij ons! Sorry Gordon- blijf maar TV maken, bij ons kom je er niet in! Maar zelfs ik kan het af en toe niet laten om te klagen, en als ik dan eens klaag, dan moet ik het klaag jasje aan. Zoals je ziet, is deze ontzettend lelijk, maar tegelijkertijd ook best vrolijk, wat ervoor zorgt dat er ALTIJD een glimlach komt als hij aan gaat!

Wat wil ik hier nu eigenlijk mee zeggen?

Ik begrijp dat je niet altijd met een glimlach kunt werken, maar probeer hem zo vaak mogelijk op te zetten en je bent van succes verzekerd! Iedereen wil toch werken voor en met blije mensen?

Lukt het niet meer om de glimlach op het werk te vinden? Check dan onze vacatures!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?