Werken in het buitenland

Auteur: Didier van Heezen

Geplaatst op: 08-01-2021

4 Minuten

2800 Keer bekeken

Al meer dan een jaar werk ik bij Sparkling People als Remote Recruiter. Heel vaak krijg ik de vraag hoe het is om te wonen in en te werken vanuit het buitenland. In deze blog deel ik graag mijn ervaringen met jullie!

Mocht je zelf nou ook op zoek zijn naar een nieuw avontuur in het buitenland, we hebben een paar gave vacatures open staan. Neem snel een kijkje!

Aan de slag als Klantenservice Medewerker in Sofia

Gezocht: Technical Support Medewerkers

 

Mijn leven in Nederland was ik een beetje zat, want ik zat vast in de Nederlandse 9 tot 5 sleur. Je wordt wakker, gaat aan het werk, je gaat sporten of ziet wat vrienden en je gaat weer naar bed. Ditzelfde ritme, dag in dag uit. Ik had de behoefte dit leventje achter me te laten en het avontuur op te gaan zoeken: wonen en werken in een ander land.

De voorbereiding

Voordat ik daadwerkelijk de stap zette en naar het buitenland vertrok, heb ik uitgebreid onderzoek gedaan en mezelf goed ingelezen. Het is belangrijk dat je een goed beeld hebt van de plek waar je naartoe gaat, wat er te doen is en wat zich in de omgeving bevindt. Dit helpt je met het scheppen van verwachtingen en laat je zien of die plek bij je zou kunnen passen. De Franse Alpen bijvoorbeeld zijn ontzettend mooi, maar als je sneeuw verschrikkelijk vindt, is het niet handig om erheen te gaan. Lees je dus goed in zodat je weet wat je kunt verwachten!

Verhuizen naar het buitenland

Verhuizen naar een ander land is best een grote stap. Ik had zelf geen hulp of steun op plaats van bestemming waar ik gebruik van kon maken. Omdat er toch best veel bij komt kijken, is het fijn als die hulp er wel is. Wanneer mensen bijspringen die de lokale markt kennen en daar een netwerk hebben, scheelt dat extreem veel zoekwerk en struggles voor jou! Die begeleiding biedt ontzettend veel houvast en geeft je daarnaast het gevoel van een warm welkom. De vacatures die bij ons openstaan in het buitenland komen dan ook met deze begeleiding: jouw vliegticket en vervoer van het vliegveld wordt geregeld, je wordt begeleid en krijgt hulp bij het vinden van een appartement, superfijn!

Abroad wonen en werken

Wanneer je geïnstalleerd bent, is het tijd om je echt te settelen in jouw nieuwe stad. Ga erop uit en ontdek nieuwe plekjes: er zijn altijd websites of Instagram accounts die je op weg kunnen helpen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om lid te worden van bepaalde communities om nieuwe mensen te leren kennen. Sporten, workshops volgen of meetings bijwonen, kunnen een mooie manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten. Daarnaast heb je natuurlijk altijd je collega’s die je beter gaat leren kennen, of probeer eens om andere expats te ontmoeten!

Op en top avontuur

Twee en een half jaar geleden zette ik de stap om vanuit het buitenland te werken, en ik kan zeggen dat het de beste stap in m’n leven is geweest! Er zijn altijd nieuwe dingen te doen en nieuwe plekken te ontdekken, en iedere dag ziet er anders uit. Naast het ontdekken van een nieuwe omgeving werk ik ondertussen aan mijn carrière en toekomst. Mijn advies aan iedereen die dit overweegt is dan ook: durf te doen, vooral in deze tijden! Kom uit de corona sleur en benut deze uitweg. Geniet van de stap die je gaat maken en het avontuur dat erbij komt kijken!

Zet de eerste stap nu en solliciteer direct op één van onze buitenlandse vacatures:

Aan de slag als Klantenservice Medewerker in Sofia

Gezocht: Technical Support Medewerkers

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?