Leuke online teamactiviteiten

Auteur: Tessa Sintenie

Geplaatst op: 12-03-2021

3 Minuten

1774 Keer bekeken

Sinds corona afgelopen jaar zijn intrede deed en de hele wereld op zijn kop zette, zijn we massaal thuis gaan werken. Zoom, Teams en Google Meet werden een nieuw onderdeel van ons dagelijks leven, terwijl we onze collega’s juist moesten missen in dat dagelijkse bestaan. Van dagenlang, zij aan zij werken op kantoor, naar af en toe een online meeting. Best lastig om de binding met je collega’s in stand te houden, toch?

 

Bij Sparkling People hebben we een wekelijks terugkerend fenomeen in het leven geroepen: de Uit Je Dinsdag Dip. Wekelijks vertelt iemand uit ons team iets in het kader van FUN of ontwikkeling. Opscheppen mag ook, maar niet al te veel. Zo hebben we de afgelopen weken remote schaatsles gehad, inzicht gekregen in de wereld van gin en arbeidsquizzen gemaakt. De afgelopen maanden zijn er verschillende handige en leuke activiteiten (plus tools) voorbijgekomen, waarmee je jouw online meeting ÓF borrel kan opleuken! We helpen je graag op weg met onderstaande suggesties.

Pictionary

Plezier gegarandeerd met een potje pictionary. Bekijk de tekenkunsten (of gebrek daaraan) van jouw collega’s en raad wat voor een voorwerp, gebeurtenis of persoon er getekend wordt. Een handige online tool die je hiervoor kunt gebruiken is Scribble. Gratis én makkelijk in gebruik!

Een quiz

Een quiz is natuurlijk altijd goed. Hou het informatief met een werk gerelateerde kennisquiz, bijvoorbeeld gefocust op veelvoorkomende cases, of focus meer op fun en doe een ‘most likely to’ quiz. Een leuke manier om je collega’s beter te leren kennen is een quiz met feiten en fabels. Iedereen stuurt drie fun facts over zichzelf in en in de quiz moet er geraden worden over wie deze fun fact gaat. Een handige tool voor dit soort quizzen is Kahoot.

Office workout

Even achter dat bureau vandaan en in beweging komen! Een office workout is prima te doen op afstand. Besteed het uit, of zet zelf een programmatje in elkaar. Ga aan de slag met bureaustoelen, boeken, of flesjes water. Zorg dat jij en je collega’s makkelijke kleding aanhebben en go! Zelf hebben wij al eens een yogales op afstand gehad, een buikspierkwartier, schaatsles en zelfs een surfclinic!

Bingo

Een ‘gouwe ouwe’: bingo! Doe de klassieke variant met cijfers, of creëer zelf een bingo met bijvoorbeeld veel gebruikte zoom zinnen als ‘je staat op mute’, ‘je viel even weg’, of ‘kunnen jullie mij horen’. Voor de winnaars horen hier natuurlijk leuke prijzen bij, de verliezer krijgt een troostprijs of een leuke opdracht om uit te voeren ;).

Kennissessies

Laat jouw collega’s vertellen over hun passie voor postzegels, zeehonden of gin. Iedereen heeft wel iets waar hij/zij meer over kan en wil vertellen. Organiseer een kennissessie waarin diegene de ins en outs over een onderwerp kan vertellen: misschien steek je er nog wat van op, vermaak is in ieder geval gegarandeerd!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?