Stagelopen bij Sparkling People tijdens Corona

Auteur: Sjoerd Bekker

Geplaatst op: 26-03-2021

3 Minuten

1428 Keer bekeken

Wat een bizarre tijd! Deze week keek ik even in het mapje met de onuitgebrachte blogs en daar kwam ik een titel tegen die mijn aandacht trok, namelijk ´stagelopen tijdens corona´. Niet alleen de titel, maar ook de datum die erbij stond trok mijn aandacht: 30-03-2020. Bijna een jaar geleden werd deze blog geschreven en we zitten met zijn allen helaas nog steeds in deze corona situatie. Er is in de tussentijd wel heel wat veranderd en ik was benieuwd naar het verschil tussen nu en een jaar geleden.

Terugblikken

Weet je nog? Dat we afgelopen zomer massaal naar het strand konden en allemaal ons ding konden doen? Momenteel zitten we weer in een lockdown en hebben we zelfs een avondklok. Toen de coronacrisis net begon, werden er allemaal rigoureuze beslissingen genomen en was iedereen erg bang voor het virus. Bedrijven moesten dicht, scholen gingen dicht, als je buiten was met te veel mensen kreeg je een boete, etcetera. Vandaag de dag gaat het al iets beter en zijn we zelfs bezig met het vaccineren van mensen tegen het coronavirus. Het is allemaal heel snel gegaan. Net als een jaar geleden zijn de kledingwinkels, kapperszaken, en alle andere niet-essentiële winkels gesloten en werken de meeste mensen nog steeds vanaf huis.

In de blog van Jessenia van een jaar geleden staat het volgende:

“Corona heeft helaas ook invloed gehad op mijn stage… Het is een hele rare tijd. Alle horeca moet sluiten, alle evenementen boven de 100 man mogen niet meer doorgaan. Gelukkig is Jeroen een optimist en ziet hij kansen in deze situatie. We moeten sinds kort thuiswerken, maar we videobellen wel elke woensdag en donderdag om zo met elkaar in contact te blijven en om ons wat minder eenzaam te voelen.

Om mij heen hoor ik verhalen over stagiaires die niet meer op stage hoeven te komen, omdat door Corona bedrijven moeten sluiten. Iedereen heeft het lastig deze periode, maar Jeroen zei dat we er samen sterker uitkomen.”

Mijn ervaringen

Nu vragen jullie je natuurlijk af hoe mijn stage tijdens corona bevalt? Nou, ik zal je zeggen: ik vind het helemaal prima! Uit de blog van Jessenia herken ik een paar dingen: De horeca is momenteel nog steeds dicht, maar de clubs zijn daarentegen ook dicht, terwijl die een jaar geleden nog open waren. Mensen werken nog steeds veel vanuit huis, maar wel minder dan een jaar geleden. Bij Sparkling People is het toegestaan om met twee mensen op kantoor te werken en daar maken we dan ook graag gebruik van. In Haarlem hebben we nu twee kantoren waar wij kunnen werken volgens de regels. Hierdoor heb ik toch dat dagelijkse ritme in mijn systeem zitten en kan ik gezellig kletsen met mijn leuke collega´s. Ik heb dus weinig last van de corona situatie tijdens mijn stageperiode. Het enige nadeel is dat je in het weekend alweer om 9 uur s ´avonds binnen moet zijn, maar so be it.

En wat doe ik dan als Stagiair?

Als marketing stagiair zorg ik ervoor dat de marketingactiviteiten worden ondersteund en aangevuld. Dit kunnen bijvoorbeeld marketingrapportages zijn, maar ook het schrijven van vacatureteksten voor op de website. Elke dag is weer anders! Leuke acties bedenken en gave ontwerpen maken, zijn perfect om mijzelf te ontwikkelen op verschillende vlakken. Ik hoop dat jullie nu een beter beeld hebben van mijn stage tijdens Corona, Ciao!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?