Een spectaculair vitaliteitsprogramma

Auteur: Jeroen Tenhaeff

Geplaatst op: 13-04-2021

3 Minuten

1791 Keer bekeken

Work with a smile. Het staat niet alleen in onze mailhandtekening, maar ook op de muur en op onze sparkling auto’s. Wat we doen om die glimlach te bewaken? Daar hebben we een pracht programma voor dat uit negen onderdelen bestaat. Eén van die onderdelen is ‘gewoon een goed vitaliteitsprogramma’. De invulling hiervan wordt de komende maanden wel heeel erg gaaf!  

Ik kan aanzetten tot bewegen, maar ga soms ook wel ver
Maar hoe doe je dat? Als werkgever vitaliteit onder je werknemers stimuleren?
Ik ga vrij ver, maar ik heb ook wel eens het idee dat ik met de uitdagingen die ik doe té ver ga.
Vorige week heb ik mezelf ingeschreven voor een ½ ironman. Ik train naar 7 uurtjes sporten toe om zelf fit te blijven en om te stimuleren dat excuusjes als ‘ik ben net vader geworden’, ‘ik ga verhuizen’ of ‘ik ben te druk met werk’ geen goede excuses zijn om niet meer te bewegen!

In Haarlem hebben we een wekelijkse bootcamp. Na het ondertekenen van haar contract werd Renate meegevraagd om te sporten met haar kersverse collega’s. Borrels tijdens kwartaal evaluaties maken al enige tijd plaats voor snowboard of kart activiteiten.

Niet voor iedereen is dit even leuk, en beweging stimuleren is en blijft een klein onderdeel van vitaliteit.

Ontspanning is net zo belangrijk
Naast de nadruk leggen op beweging, en daarmee vitaliteit, schijnt ontspannen net zo belangrijk te zijn. Vrij snel wordt dit in verband gebracht met borrelen op vrijdag. Bij ons zorgt kantoorhond Cooper voor de dagelijkse ontspanning. Daarnaast hebben we wekelijks op dinsdag een ontspannen, informele meeting als collega’s onder elkaar.

Voeding en vitaliteit gaan hand in hand 
Maar als werkgever bepalen wat iemand op zijn brood doet, dat gaat wel HEEL ver.
Toch doe ik mijn best om gezond eten tijdens en na het werk te stimuleren. Maar het wordt wel veel allemaal! Ik deel vaak ‘home workouts’, maar om ook nog gezonde recepten te gaan delen? Nee! Al ben ik me er zeer zeker van bewust dat dit wel past bij een GOED vitaliteitsprogramma.

Bewegen, Ontspannen, Voeding. Drie pijlers die de basis van ons vitaliteitsprogramma vormen. Maar de weg van goed naar goud wordt ingezet!

Ons programma wordt aangevuld
Voor een MKB-bedrijf zonder HR-afdeling is het formuleren van een programma als dit niet eenvoudig en (helaas als je het mij vraagt) niet altijd topprioriteit. Sparkling People staat voor werkgeluk en heeft daarom een vitaliteitsprogramma. Als ik kritisch naar dit programma kijk, laat de inhoud te wensen over! Vandaar dat we The Greenspiration hebben gevraagd om voor ons een EMPOWER 2 SPARKLE programma te schrijven. Deze aanvulling op ons ‘gewoon goede vitaliteitsprogramma’ is als je het mij vraagt stap één van goed naar goud.

Wat The Greenspiration voor ons gaat doen? Ze hebben een jaarprogramma gemaakt om te zorgen dat Team Sparkling People op 9 april 2022 klaar is voor een parachute sprong! HUH?! Ja, we werken namelijk niet alleen maar met een glimlach. We zoeken ook avontuur op! En om ons daarbij te helpen, hebben Zoï en Bobbianne een PRACHTIG programma geschreven!

Houd LinkedIn en onze blogs in de gaten… De inhoud van het programma wordt na iedere sessie gedeeld!
P.S. Niet iedereen hoeft te springen. Het laatste deel van dit programma staat in het teken van het aangeven van grenzen, dus wees gerust: als je zeker weet dat je niet wilt springen, kun je alsnog bij ons komen werken!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?