Een bijbaan in de sales

Auteur: Sjoerd Bekker

Geplaatst op: 31-05-2021

3 Minuten

1290 Keer bekeken

Een bijbaan in de direct sales

Je bent misschien wel eens benaderd voor een baan in de direct sales. In de stad is iemand op je afgestapt, of je hebt vrienden die momenteel werkzaam zijn als sales topper. Ze hebben je vast wel verteld over de mooie bonus kunt verdienen, en de teamspirit die je tegenkomt, maar hoe is het nu echt om als Direct Sales Medewerker aan de slag te gaan? Pim vertelt je er graag meer over!

Pim werkt als Sales Promotor

Hij is door de enthousiaste verhalen van zijn vrienden overtuigd om het ook eens te proberen. Momenteel werkt hij voor een bureau, waarvoor hij op straat nieuwe leden werft. Dit doet hij niet alleen, maar met een hechte groep van enthousiaste collega’s! Natuurlijk is, naast de gezelligheid, het salaris dat je gaat verdienen ook belangrijk. Pim is ervan overtuigd dat als jij plezier haalt uit het verkopen en jij ten alle tijden je best doet, je veel geld kunt verdienen. Hij schrijft dagelijks rond de vijf à tien mensen in, waardoor hij maar liefst €100 tot wel €200 per dag verdient. Dat is lekker! Ook heeft Pim gemerkt dat hij, door mensen aan te spreken en met hen in gesprek te gaan, op sociaal gebied heel sterk is verbeterd. De kracht van het verkopen ligt volgens hem niet alleen bij het verkopen van een product of dienst, maar ook bij hoe je jezelf presenteert. Op de vraag waarom mensen hebben besloten om mee te doen, gaf bijna 40% aan dat dat kwam door de manier waarop hij vertelde over de dienst en zijn uitstraling de daarbij kwam kijken.

Als de werkdag voorbij is, is het zeker nog niet gedaan met de gezelligheid. Aan het einde van de dag (of week) zijn er leuke borrels met jouw collega’s, zodat het succes gevierd kan worden. Kortom, ‘work with a smile’ is zeker van toepassing op banen in de direct sales!

Hoe ziet een dag in de direct sales eruit?

De dag begint samen met jouw team: de doelstellingen voor de dag worden bepaald. Om iedereen extra te motiveren, kunnen hier leuke beloningen, of grappige straffen, aan gehangen worden, waardoor de motivatie én spanning wat verhoogd wordt! Iedereen kan zo knallend de dag door, wat je wilt winnen, en niet verliezen van jouw collega’s. Wat volgens Pim ook zo leuk is, is dat je wordt beloond voor jouw inzet. Niet alleen kun je een leuke bonus verdienen, maar ook word je de hemel in geprezen in de groepsapp als jouw team een vette score heeft neergezet. Genoeg redenen om te vlammen dus! Normaal gesproken werkt hij 1 tot 2 keer per week, maar als hij hoort dat er weer een Super Saturday aankomt, werkt hij graag een dagje extra. Op deze dag strijden alle vestigingen in Nederland tegen elkaar voor de hoogste scoren – dat wil je niet missen!

Ben jij enthousiast geworden?

Pim zou zeggen, gewoon doen! Het kan in het begin best spannend zijn, maar met de steun van jouw collega’s komt dat helemaal goed. Sales is een hele goede skill om te hebben, wat jou later in je carrière zeker kan helpen!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?