Werken in Portugal - Sparkling People

Auteur: Tessa Sintenie

Geplaatst op: 29-06-2021

3 Minuten

3153 Keer bekeken

Wonen en werken in Portugal, dat klinkt als een droom toch? Bij Sparkling People maken wij dromen waar, en bieden we jou de mogelijkheid om aan de slag te gaan in het land van gastvrijheid, portwijn en schitterende natuur. In deze blog vertellen we je er graag meer over!

Over Portugal

Kleurrijke steden, schattige dorpjes, prachtige stranden en heerlijk eten: het schitterende Portugal heeft het allemaal! Het land wordt niet voor niets gezien als één van de mooiste bestemmingen in Europa, en wij snappen wel waarom.

In Portugal geniet je van een geweldig mediterraan klimaat: warme, droge zomers en zwoele winters, met maar liefst 300 dagen zon per jaar! De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 21 graden, met in de zomer uitschieters naar de 30 graden. In de winter is er een aangename temperatuur van een graad of 16, waardoor je het niet snel koud zult hebben. Het land staat bekend om de uitstrekte kustlijn waar je prachtige witte zandstranden kunt vinden, en om de geweldige surfspots zoals bijvoorbeeld Nazaré. Naast de geweldige stranden is het landschap in Portugal erg gevarieerd. Zo zul je bergen, heuvels, rivieren, meren en watervallen terugvinden in het land aan de Atlantische Oceaan.

Naast het veelzijdige landschap, heeft het land ook qua eten veel te bieden. Je kunt genieten van veel vis- en vleesgerechten, en heerlijke soepen. Uiteten gaan is heel betaalbaar. Voor €20 per persoon heb je een volledige maaltijd met dessert en drankjes. Als je een iets kleiner budget hebt, kun je al voor €6 een groot bord met het gerecht van de dag krijgen. Probeer ook eens een Pastel de Nata, het bekendste puddingtaartje van het land. Combineer dit met een Bica – een Portugese espresso – en het is gegarandeerd genieten geblazen!

Kortom: zon, zee, strand en heerlijk eten. Impressionante!

Werken in Portugal

Zoals we hierboven beschreven hebben, is Portugal een geweldig land om in te vertoeven. Ook werken in Portugal is een ervaring die je niet wilt missen! De werkgelegenheid in Portugal groeit snel, wat goed nieuws is voor mensen die deze stap overwegen. Veel internationale bedrijven openen namelijk kantoren in het land, wat de vraag naar Engels (en Nederlands) sprekende mensen doet stijgen.

We begrijpen dat wonen en werken in een ander land best spannend is, maar beloven je dat je goed begeleid wordt. Zo wordt jouw accommodatie, airport pick-up en verzekering geregeld door onze opdrachtgever. Als je 9 maanden in dienst bent, krijg je zelfs jouw vliegticket terugbetaald. Er is een fijn (én betaald) inwerktraject, zodat je helemaal geprepped aan de slag gaat. Ook worden er leuke taalcursussen, kooklessen en surf clinics georganiseerd: ook na je werk hoef je je niet te vervelen!

Wil jij aan de slag in het zonnige Portugal?

Werken in Portugal staat garant voor een onvergetelijk avontuur, wat je absoluut niet wilt missen. Wil jij meer weten over onze openstaande vacatures in Portugal, of over het wonen en werken in het buitenland? Neem dan vooral contact op met Kelvin, onze Remote Recruiter op Bali. Hij deelt graag zijn ervaringen met je, en kan je meer vertellen over het wonen en werken in het buitenland!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?