Sport stimuleren als werkgever

Auteur: Jeroen Tenhaeff

Geplaatst op: 05-07-2021

3 Minuten

1436 Keer bekeken

Hoe houd je werknemers gezond? Een vraag die juist in 2021 menig werkgever bezighoudt. Sparkling People heeft haar eigen vitaliteitsprogramma en gelooft dat werkgeluk stijgt als werkgevers sporten stimuleren. Waarom? Omdat wij geloven dat sporten energie brengt, en dat energie hand in hand gaat met een gelukkige instelling- ook op de werkvloer. Sport jij?

Waarom sporten?
Ik denk dat ik 14 was toen ik voor het eerst voet in een sportschool zette. ‘Waarom doen mensen dit?’ Bedacht ik mij toen. Je kunt toch ook buiten spelen (voetballen, surfen, basketballen etc.)? Vandaag de dag sport ik 10 tot 15 uur per week. Niet in groepsverband… ja soms een lesje crossfit, maar ook dat is individueel. Waarom? Dat leg ik graag uit! Ik zou graag in groepsverband sporten hoor- maar ik heb er moeite mee om commitment te geven aan een bepaald tijdstip, en om week in week uit vrij te plannen voor een potje voetbal. En ik kan het niet- dat speelt ook mee! Goed… waarom ik beweeg?

 1.     Ik kan meer eten!
Naast sporten, heb ik een passie voor eten en drinken. Als ik een uurtje extra per dag beweeg, kan ik 500 calorieën meer eten!

2.     Het verhoogt de stofwisseling
Ennn daardoor kan ik, je raadt het al: nog meer eten!

3.     Het maakt mijn lichaam flexibel
Ik heb een kantoorbaan: door te bewegen prikkel ik spieren en gewrichten op een andere manier. Als ik niet beweeg zie ik eruit als Emma en dat wil ik niet!

4.     Ik slaap beter
Echt! Dit is aangetoond en hoef ik niet na te zoeken. Sporten put uit, verminderd stress en daarom kan ik heerlijk slapen na een dag flink bewegen!

5.     Het geeft energie
Voor mij het meest belangrijke element! Sport geeft energie, energie geeft succes en blijdschap! Hier zal ik op een later moment wat meer aandacht aan schenken- neem het nu maar aan!

Waar dan?
Maandag sta ik rond 6:00 op. Ik fiets 10 kilometer naar een meertje en zwem daar 1 kilometer. Dan fiets ik terug en als om 7:15 de rest van het huis wakker wordt, zit ik aan de koffie. Dit is extreem: de rest van de week ziet er niet hetzelfde uit, maar vol andere sportmomenten. Niet alles is vast gepland, want als ik ongepland wil sporten, duik ik het liefst de sportschool in. Waarom? Omdat daar veel meer gear beschikbaar is dan in mijn achtertuin. Voor mij wint de sportschool het van het voetbalveld, omdat ik er moeite mee heb om beschikbaar te zijn op een vast moment. Ik kan gaan wanneer ik wil en bij Basic Fit kan dit ook nog eens op 200+ locaties in het land Hoe fijn is dat!

Waarom stimuleren wij sporten onder onze talenten?
Laat duidelijk zijn dat we ervan overtuigd zijn dat niet iedereen die sport, automatisch werkgeluk vindt- en dat niet iedereen die werkgeluk heeft sport. Toch geloven we dat de energie die vrijkomt bij het sporten, bijdraagt aan plezier en succes. Daarom zijn wij er HEEL blij mee dat Basic Fit onze talenten in het zonnetje zet met een korting van 10% in haar webshop, en op nxtlevel.com!   

 

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?