De weg naar mijn Marketing Stage op Bali

Auteur: Jill van Drongelen

Geplaatst op: 05-10-2021

3 Minuten

1487 Keer bekeken

Hi! Ik ben Jill van Drongelen, 20 jaar jong, ik ben woonachtig in Wijk bij Duurstede en ik loop sinds september stage bij Sparkling People.

Verplicht onderdeel van de studie

Voor mijn studie International Business aan de HvA moet ik verplicht naar het buitenland, minstens 2 periodes (dus ½ jaar). Dit is voor veel studenten een reden geweest om mijn studie te kiezen. Helaas is dit allemaal door corona even anders gelopen. Eigenlijk zouden wij in het derde jaar op ‘exchange’ gaan naar een andere Internationale universiteit in het buitenland. Hier zouden wij dan zelf ons vakkenpakket mogen kiezen, en zelf je universiteit en land. Voor mijn exchange zou ik een ½ jaar naar Jakarta gaan, ik had hier super veel zin in. Helaas werd het al snel na mijn plaatsing duidelijk dat het hele feestje niet door kon gaan. In plaats van mijn exchange heb ik hierdoor een minor aan de HvA moeten volgen.

Nu bevind ik mij in mijn laatste jaar van mijn studie, waar het eerste ½ jaar bestaat uit stage lopen en mijn laatste ½  jaar uit scriptie schrijven. Ik was vastberaden om een gave, originele stage te vinden. Het liefste marketing gericht én in het buitenland. Ik wilde voorkomen dat ik bij een corporate reus terecht zou komen waar zo’n 90% van het bedrijf niet eens zou weten wie ik was. Dit hele proces viel eigenlijk best wel tegen: weinig bedrijven zochten stagiaires, en als ik een leuk bedrijf had gevonden hadden er minstens 300 andere studenten gesolliciteerd. Écht niet motiverend dus.

Maar hard work pays off!

Ik heb mijn stage gevonden!! Én een marketing stage én in het buitenland. Ik mag alle marketing taken op mij nemen, waar ik ook nog eens mijn creativiteit in kwijt kan. Ik ben nu vooral bezig met content creatie voor mijn collega’s op Bali. Verder houd ik mij bezig met taken zoals vacature teksten schrijven, blogs schrijven, CV’s opmaken, documenten in Sparkling People stijl opmaken en andere marketing taken. Ik heb nu 4 weken stage achter de rug, en het is mij in Haarlem goed bevallen. Maaarrr…………

Ik kan niet wachten om ook werkelijk naar Bali te vertrekken en daar op kantoor te zitten. Voor nu lijkt het allemaal maar een grote droom. Vooral de typische beelden van Bali die je vast wel eens langs ziet komen op sociale media.  Mijn tip voor jou: zoek je een leuke baan of stage in het buitenland? Geef niet snel op, vraag iedereen om je heen, post op LinkedIn. Mensen zijn bereid om je te helpen. Mocht dit toch niet lukken, kijk dan even bij de stage vacatures van Sparkling People!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?