Werken waar je wilt

Auteur: Jeroen Tenhaeff

Geplaatst op: 08-10-2021

3 Minuten

3271 Keer bekeken

Twintig jaar geleden verkocht hij sierkeien op zonne-energie en ik golfballetjes. Toen dronken we iets meer dan goed voor ons was en inspireerden we… volgens mij niemand. Twintig jaar later antwoordde Sebas op de vraag ‘hoe was je coronajaar?’ het volgende: ‘Ik heb mijn commerciële vliegbrevet gehaald en ben langs de westkust gaan vliegen, jij?’. Dit soort buitengewone verhalen inspireren mij om net even out-of-the-box te denken. Waarom we op een dakterras hebben bijgepraat? Om ervaringen uit te wisselen over remote werken op niveau!


De creatie van een team van digital nomads
In mijn vorige schrijven verklapte ik dat er vijf jaar geleden een financiële stip op de horizon gezet is. Dat is niet de enige stip geweest. Onder FUN werden een aantal zaken gedefinieerd waaronder ‘De Creatie van een Team van Digital Nomads’. Dat is gelukt! Didier werd in 2019 de eerste Sparkling Digital Nomad- eind dit jaar werken er vijf mensen vanaf Bali. Een andere doelstelling onder FUN, ‘we gaan een weekje remote werken’, is vorige week ook afgevinkt!

Waarom doe je dit?
Omdat het bijdraagt aan werkgeluk, kandidaten een unieke pre-boarding ervaring geeft en zorgt dat je latent werkzoekenden makkelijker bereikt, maar daar komt het niet vandaan.

Toen ik nog vastzat in een dienstverband zag ik dat Sebastiaan Tan de software die een gezamenlijke vriend ontwikkelde, verkocht vanaf unieke locaties. De ene week vanuit Miami en even later weer op het strand in Thailand. Hij verkocht de software via telefoon, terwijl collega’s er energie uit haalden om met prachtige leaseauto’s bij klanten langs te gaan. Hij verborg dat hij vanaf een strand in Thailand aan het werk was en had een stuk meer moeite om uit te bellen met een 020 nummer dan dat wij vandaag de dag hebben vanaf Bali. De tijd vooruit en beyond ordinary als je het mij vraagt! Dit verhaal inspireerde- niet omdat ik het zelf zo graag wil doen, maar omdat het mij drijft om zo’n leven voor anderen mogelijk te maken!

Inspiratie Sessie
Op een zonnige donderdagmiddag stond er een ‘inspiratie sessie’ in de agenda van Team Sparkling People Lissabon (klinkt wel lekker- toch?). Die middag hebben Sebas en ik informeel bijgepraat, uiteraard onder het genot van een biertje- dat deden we 20 jaar geleden ook! Zijn verhaal zette mij een paar jaar geleden aan tot de creatie van een team aan de andere kant van de wereld. Dit keer heeft het aangezet tot het definiëren van ‘Werkgeluk’ en stof tot nadenken gebracht in het geven van vrijheid.  Ik hoopte ons team te laten zien dat waar we nu staan nog ver ver ver van end game is.

Dat is niet helemaal gelukt- toen de camera uit ging, kreeg ik de memorabele woorden: ‘Man kijk eens waar je staat en waar Sparkling People zijn team mee naar toe neemt…’. Tsja. We gaan lekker en zijn zeker niet binnen kaders bezig, maar die ruimte buiten de box hebben we echt nog niet bereikt!

De sessie is opgenomen. De scherpe randjes moeten er wel even af, maar hij wordt gepubliceerd. Ik denk dat het iedereen kan helpen die worstelt met lastige carrière keuzes.

Sebas, bedankt voor je inspiratie!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?