De ideale werkplek - Sparkling People

Auteur: Wies Nolting

Geplaatst op: 12-10-2021

4 Minuten

1142 Keer bekeken

De beste plek om te werken? Dat is een plek waar je werknemers zich op hun plek voelen en daardoor echt gelukkig zijn. Het goede nieuws? Deze kun je helemaal zelf creëren!

Door een gezonde werkplek te creëren, zal werkgeluk, en daarmee de productiviteit, van jouw werknemers stijgen. Dit zijn natuurlijk twee belangrijke factoren die meespelen in het succes van jouw onderneming of jouw eigen carrière. Hieronder bieden we wat handvatten die je kunt gebruiken bij het creëren van een ideale werkplek. Lees snel verder!

1. Bewegen!

Lekker bewegen is sowieso goed voor iedereen. Daarnaast wordt erdoor te bewegen tijdens je werkdag er meer bloed vervoerd door je lichaam, waardoor je meer zuurstof in je hersenen krijgt. Het resultaat? Een betere én langere concentratiespanne! Bij Sparkling People houden we van wandelingetjes tijdens de werkdag, en iedere donderdag is het sportdag. Een aantal Sparkling toppers is dan lekker in beweging en werkt zich in het zweet. Goed voor de concentratie én voor de team building.

2. Een balans tussen interactieve en individuele werkplekken

Een open werkomgeving is een prettige werkomgeving. Werknemers kunnen makkelijk met elkaar praten, waardoor de communicatie beter verloopt wat weer zorgt voor een prettigere sfeer. Niks is belangrijker dan een gezellig kantoor waar iedereen goed met elkaar overweg kan. In een open werkomgeving wordt meer gecommuniceerd, omdat de lijnen korter zijn dan in een gesloten ruimte. Daarom hebben wij bij Sparkling People voor iedereen een eigen werkplek, maar wel in een gezamenlijke ruimte!

3. Inrichting

Laat je merk, normen en waarden terugkomen in de inrichting. Wat vindt het bedrijf belangrijk? Door dit uit te stralen zullen mensen meer op één lijn zitten. Ook kan een gezellige en creatieve omgeving de werknemers natuurlijk inspireren. Hierdoor gaan mensen soms met een ander perspectief naar een situatie kijken en komen ze met mooie nieuwe ideeën. Geef mensen ook de ruimte om hun werkplek eigen te maken, door deze extra vrijheid zullen zij zich sneller op hun gemak voelen.

4. Zorg voor een goede temperatuur

De perfecte temperatuur is voor iedereen net even anders, maar het is wel belangrijk dat iedereen comfortabel op kantoor zit. Over het algemeen is het op Nederlandse kantoren tussen de 19 en 21 graden. Als mensen zitten te bibberen op kantoor, heeft het lichaam te veel energie nodig om zich op te warmen en als het te warm is worden mensen vaak een beetje rozig. Dit is niet ideaal en kan met vrij weinig moeite voorkomen worden.

6. Zet je beeldscherm en toetsenbord goed

Achter je bureau zitten, moet comfortabel zijn. Het is belangrijk dat je in een goede houding achter je computer zit. Dan houd je meer energie over voor de echte belangrijke dingen. Daarom is het goed om even stil te staan bij de juiste afstellingen. Elke werknemer van Sparkling People werkt met een verstelbare stoel en bureau, een laptop, extra scherm, toetsenbord en muis. Hierdoor wordt de werkplek zo comfortabel mogelijk ingericht.

7. Let op het licht

Licht is erg belangrijk voor het doen van ons werk. We hebben voldoende licht nodig om goed aan de slag te kunnen. Let dus goed op dat er genoeg daglicht binnenkomt en dat als het buiten lelijk en donker weer is dat dit licht ondersteund wordt door bijvoorbeeld extra lampjes. Dit brengt ook nog eens een hele leuke sfeer met zich mee!

Dit zijn een aantal redelijk voor de hand liggende punten die vaak vergeten worden. Het vraagt niet veel tijd en energie om deze punten te verbeteren, maar het zal wel veel invloed hebben op de sfeer, het humeur en de productiviteit op kantoor. Het werkgeluk stijgt hiermee en dit is belangrijk om je werknemers tevreden te houden!

WORK WITH A SMILE!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?