Mijn Marketing Stage bij Sparkling People

Auteur: Jill van Drongelen

Geplaatst op: 19-10-2021

4 Minuten

1289 Keer bekeken

Hi! Ik ben Jill van Drongelen, 20 jaar jong. Ik ben woonachtig in Wijk bij Duurstede en ik loop sinds september 2021 stage bij Sparkling People. Ik studeer International Business, waarbij ik breed word opgeleid voor alles rondom de economie. Denk daarbij aan finance, IT, supply chain, ondernemerschap, cultuur & communicatie, marketing, en nog veel meer. Toen ik een stage moest gaan zoeken, hoopte ik al op een marketing stage, omdat mijn interesse toch wel in dat vakgebied ligt. Nu ben ik al meer dan een maand werkzaam bij Sparkling People, en leek het mij leuk om een blog te schrijven over wat ik nu veelal doe tijdens mijn marketing stage.

 

Zoals jullie wellicht weten, ben ik part of the Bali team. Omdat mijn studie veelal internationaal georiënteerd is, wilde ik het liefst stagelopen in het buitenland. Ik ben super happy dat dit gelukt is, en dan ook nog eens in Azië. Op Bali werken wij op andere tijden dan in Nederland (13:00-22:00), zodat wij zoveel mogelijk gelijklopen met de Nederlandse markt. Dit was in het begin wel even wennen, maar snel genoeg part of the routine!

Dus, nu even over het stagelopen in de marketing. Waar bestaat mijn dag uit? Wat voor taken doe ik zoal?

1.        Cv’s opmaken

Bij Sparkling People zorgen wij ervoor dat er een Sparkling CV wordt geleverd aan de bedrijven waar één van onze kandidaten op gesprek gaat. Zo garanderen wij enige mate van anonimiteit, én het ziet er netjes uit dat de Cv’s zijn omgezet in een uniforme Sparkling People huisstijl. Zo wordt er neutraal gekeken naar de kandidaat, en wordt er beoordeeld op de inhoud van het CV, in plaats van dat de kandidaat wordt beoordeeld op de uitstraling van zijn/haar CV. 

2.        Vacatureteksten schrijven en online zetten

Wij zijn vaak bezig met vacatureteksten schrijven en online zetten. Momenteel staan er meer dan 300 vacatureteksten online, en deze moeten uiteraard allemaal individueel worden opgesteld. Als part of the marketingteam ben ik hier dagelijks wel mee bezig. In onze vacatureteksten proberen wij alle belangrijke aspecten van de functie uit te lichten, zodat onze sollicitanten een duidelijk beeld krijgen van wat de functie inhoudt, wat de functie-eisen zijn, en wat je ervoor terug krijgt.

3.        Blogs schrijven en online zetten

Naast het schrijven van vacatureteksten schrijf ik ook actief blogs (samen met de andere marketing stagiair). Ik heb zelf een persoonlijk blog, waardoor deze taak mij relatief makkelijk afgaat. Natuurlijk schrijf ik voor Sparkling People wel andere content dan voor mijn blog, maar de basics zijn hetzelfde.

4.        Content planning voor onze social mediakanalen

Ik ben ook veel bezig met content strategieën. Ik focus mij dan veelal op de social mediakanalen van het Bali team, en Wies (de andere marketing stagiaire) zorgt voor het team in Haarlem en Alkmaar. Denk hierbij aan het plannen van de content, het overleggen van de content met de Bali recruiters, en het designen en opstellen van de content. Ik vind het leuk om hiermee bezig te zijn, alleen moet ik mijn draai hier nog even in vinden, omdat dit online allemaal lastig te overleggen was (ik ben pas net op Bali aangekomen). 

5.        Layouts en Templates creëren voor onze social media

Éen van de leukste taken is toch wel echt het creëren van templates en layouts voor de social media kanalen. Ik maak designs zoals promotiemateriaal, Instagram posts, Instagram stories, video’s, en nog veel meer. Ik vind dit zo leuk omdat ik redelijk creatief ben, en in taken zoals deze kan ik mijn creativiteit goed kwijt.

 

Naast deze 5 taken voer ik ook zeker andere taken uit, maar dit zijn toch wel de taken waar ik het grootste gedeelte van de dag mee bezig ben. Hiernaast hebben we ook vaak meetings met het team, of met het marketingteam, waarin we actief bezig zijn met plannen, afspraken maken, en prioriteiten stellen. Aangezien ik nog redelijk kort werkzaam ben bij Sparkling People zit ik natuurlijk ook nog in de leerfase. Elke dag leer ik wel weer wat nieuws. Gelukkig ook maar, want hierdoor blijft het werk bij Sparkling People niet eentonig. Je hebt het einde bereikt van mijn blog ‘Stagelopen in de Marketing’. Supertof dat je de tijd hebt genomen om mijn blog te lezen, en wellicht zie ik je weer terug bij m’n volgende blog.

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?