Sporten tijdens werk - Sparkling People

Auteur: Jeroen Tenhaeff

Geplaatst op: 09-11-2021

3 Minuten

3392 Keer bekeken

TSJA… Meer dan de helft van de Nederlanders heeft overgewicht…
Wist je dat van die groep 54% ‘tevreden’ is over zijn of haar gewicht?
Ik vind het werkelijk schandalig dat we ons midden in een gezondheid crisis zo laten gaan en dat ‘prima’ vinden….  

Gelukkig zit niet iedereen zo in elkaar!

Jeffrey de Kamer werkt als materiaal inspecteur op het schip Borealis en traint daar voor een marathon. Na het lezen van zijn verhaal ben ik hem op STRAVA gaan volgen. Deze man loopt soms wel 100km per week in rondjes op een schip, hoe gaaf! Buiten dat Jeffrey deelneemt aan een Challenge van Sparkling People, kennen we elkaar niet. Maar ik weet bijna zeker dat hij een zware baan heeft. Toch brengt hij het onder bizarre omstandigheden op om voor een marathon te trainen.

Een excuus vinden is te makkelijk

3 jaar geleden woog ik 107KG en werd ik tijdens een spelletje ‘wie ben ik’ op vakantie dik genoemd.
Daar heb ik aan gewerkt. Sinds dat dieptepunt stel ik jaarlijks een ‘groot’ sportdoel en een jaarlijkse 100 dagen challenge voor mezelf vast.
Toch ben ik nog lang niet klaar, maar als vader, partner, directeur, vriend en zeker ook collega heb ik best wat rollen die aandacht vragen. Ik zou bijna klagen dat ik geen tijd heb om te sporten! Daarnaast wordt het winter en is de drempel om voor het werk te gaan trainen nu wel heel hoog.
Maar als ik toegeef aan al die excuses… Heeft Jeffrey niet een nog veel grotere drempel om niet te gaan trainen voor een Marathon? Tsja, als hij het kan, mag ik geen excuses verzinnen!

Sporten tijdens het werk – met Jeffrey als inspirator

Als eerbetoon aan Jeffrey heb ik vandaag 25 rondjes om het kantoor gerend, totaal 5 kilometer.

 


Leuk, maar waarom doe jij dit?
Omdat ik graag wil laten zien dat hoe druk je ook bent, waar je ook werkt en wat er ook allemaal op je agenda staat, iedere dag 24 uur heeft! Als je jouw fysieke gesteldheid belangrijk vindt, kun je altijd wel 30 minuten per dag vinden om te trainen, toch?

Wil je het wel, maar krijg je die tijd niet tijdens werk? Ook daar zijn wel 30 dingen op te verzinnen als je het mij vraagt… Staat je werkgever daar niet voor open? Bij Sparkling People zoeken we nog sportief talent!

Blijf bewegen en settle niet zomaar voor overgewicht, al helemaal niet tijdens een gezondheidscrisis.

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?