Mijn leven als remote-recruiter

Auteur: Roos Hof

Geplaatst op: 26-11-2021

3 Minuten

1600 Keer bekeken

’s Ochtends klap ik mijn laptop open naast het zwembad, ik drink de hele dag uit kokosnoten en werk in een Hawaii T-shirt. Vervolgens tik ik drie uurtjes wat op mijn laptop en ga om twee uur over tot piña colada’s. Zo, mijn dag als een remote-recruiter zit er weer op! Heb ik je aandacht? Dan moet ik je helaas teleurstellen, want zo ziet mijn dag er niet uit. Maar ik kan je wel meenemen hoe een échte dag als remote recruiter eruitziet, inclusief tips & tricks!

 

Mijn ochtend zou wel kunnen beginnen aan het zwembad of op het strand, maar ik ga liever even sporten of lekker ergens ontbijten. De ochtend is namelijk mijn vrije moment, omdat ik vanwege het tijdsverschil met Nederland later begin. Mijn werkdag begint rond 13 uur en rond een uur of 22 klap ik mijn laptop dicht. Het was even wennen in het begin, maar dit bevalt mij nu goed. Je staat de dag op met tijd voor jezelf en je hebt er al een halve dag opzitten voordat je aan de slag gaat. Ook pak je op deze manier lekker veel zonuren mee, we zitten overigens niet voor niets op Bali!

 

Vergeleken met het werken als recruiter in Nederland zijn er zeker verschillen. Ten eerste werken wij met een tijdsverschil van zeven uur. Hier moet je rekening mee houden met het plannen van afspraken. In de eerste dagen kon ik wel eens in de war raken door het tijdsverschil. Om miscommunicatie te voorkomen heb ik daarom beide tijdzones toegevoegd in mijn agenda. Hierdoor zie je gelijk welke tijd het in Nederland is en kun je snel schakelen.

 

Hiernaast informeer ik mijn klanten en kandidaten duidelijk dat ik vanuit Bali werk. Ik vertel ze wanneer en hoe ze mij het beste kunnen bereiken. Hiervoor is het belangrijk om goed bereikbaar te blijven door goede wifi en een lokale simkaart. Ik geef duidelijk aan tot wanneer ik bereikbaar ben, zodat zij mij niet per ongeluk wakker bellen en andersom ook niet.

 

Het remote werkleven op Bali brengt ook wat uitdagingen met zich mee. In Nederland ben je gewend dat iedereen om je heen werkt en wat de gangbare werktijden zijn. Met mooie stranden, elke dag zon en veel leuke dingen om te doen vergt het zeker discipline om niet te afgeleid te raken. Daarom is het belangrijk om consistent te zijn en je te houden aan je eigen werktijden. Uiteindelijk zorgt dit bij mij voor meer routine en daardoor meer rust.

 

Er zijn zeker zaken waar je rekening mee moet houden om remote te kunnen werken, maar uiteindelijk vind ik de verschillen met Nederland wel meevallen. Wij werken gewoon op een kantoor, werken op vaste tijden en spreken dagelijks Nederlands kandidaten en klanten. Op wat praktische zaken na is het inhoudelijk hetzelfde, alleen vermaak ik mij in mijn vrije tijd een stuk beter! Als je een groot gevoel voor verantwoordelijkheid hebt, én avontuurlijk en flexibel bent ingesteld, dan kan ik je een leven als remote recruiter alleen maar aanraden. En die piña colada’s aan het zwembad… Die zijn er natuurlijk wel in het weekend!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?