Werken op Bali - Sparkling People

Auteur: Jill van Drongelen

Geplaatst op: 07-12-2021

4 Minuten

12716 Keer bekeken

Werken op Bali: voor velen een droom, en voor velen de realiteit: er zijn een hoop mensen die vanuit Bali werken. In deze blog post ga ik met jullie delen hoe het leven hier is op Bali, wat je kunt verwachten als je hier naartoe komt, en hoe ik wonen en werken op Bali ervaar.

First things first: legaal gezien mag je niet werken op Bali. Althans: je mag geen werk weghalen bij de lokale bevolking. Als digital nomad kun je dus wel aan de gang gaan: er zijn veel mensen die hetzelfde doen als jij.

Hoe kan het dan wél?

Op Bali kan je jouw online werk supergoed uitvoeren zonder op een kantoorlocatie te werken. Er zijn heel veel digital nomads aan het werk op Bali, waardoor er veel co-working spaces beschikbaar zijn. Dit zijn restaurants/cafés/grote ruimtes waar je kunt werken. Eigenlijk is het hier op Bali overal geaccepteerd om te werken en je laptop open te klappen, waar je ook bent of zit. Ook ontmoet je op deze manier veel leuke mensen, die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Je bent hier eigenlijk nooit echt alleen, omdat je zo snel nieuwe mensen leert kennen.

Bij Sparkling People hebben we gelukkig ook een kantoor, wat het werken wel weer een stuk makkelijker en prettiger maakt. Hier komen we samen met collega’s om te werken, plezier te maken en een gezellige tijd te hebben.

Wat heb je nodig?

Als digital nomad heb je praktisch gezien alleen een laptop en een stabiele internetverbinding nodig. Als je vanuit huis werkt, is het verstandig om te checken of de internetverbinding goed is. Bij co-working spaces is er praktisch gezien altijd een goede internetverbinding, dus dat scheelt. Maar het kan natuurlijk zijn dat je hier niet iedere dag wilt zitten.

Als je op Bali wilt werken en wonen, moet je natuurlijk ook rekening houden met het tijdsverschil. Dit kan af en toe even tegenzitten, met werk, of met persoonlijke kwesties, maar uiteindelijk wen je hier snel aan.

Sparkling People werkt zoveel mogelijk samen met de Nederlandse markt. Dit is dan ook de reden dat wij op andere tijden werken dan mensen in Nederland. Wij zijn ’s ochtends vrij, en werken tot laat in de avond door. Dit is heel voordelig voor een aantal redenen. Maar de voornaamste reden is wel dat je ’s ochtends heerlijk kunt genieten van volle zonuren, en je hebt ’s ochtends tijd om je dag actief te beginnen. Denk dan aan surfen, yoga, of naar de gym! In het begin zeker even wennen voor mij, maar nu ik dit 2 maanden doe, heb ik er helemaal mijn draai in gevonden.

Co-working spaces

Op Bali zijn er co-working spaces waar je een bedrag moet betalen om te kunnen werken. Vaak is het zo dat je minder hoeft te betalen als je een langer abonnement afsluit, voor bijvoorbeeld een maand, of zelfs voor een jaar. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je hier geen locaties kunt vinden om te zitten en te werken. Vaak kan je bij deze locaties ook heerlijk eten en drinken. Ik ben super dankbaar dat wij bij Sparkling People ‘gewoon’ een kantoor hebben. Zo kan ik mij beter focussen, doordat ik een vaste werkplek heb, en niet aan het rond dwarrelen ben van co-working space naar restaurant.

Hoe ervaar ik wonen en werken op Bali?

Op Bali werken is een unieke ervaring. Van de aardige bevolking, tot het heerlijke klimaat en het lekkere eten. De levensonderhoudskosten zijn minder dan in Nederland, en qua vervoer is het ook allemaal goed te regelen op Bali. Al met al, dus supergaaf om te werken op Bali.

Ik start elke ochtend met sporten. Vaak is dit in de sportschool, maar ook wel eens surfen of yoga. Hierna neem ik vaak wat tijd voor mijzelf. Soms ga ik naar het strand, soms ga ik even zwemmen bij ons thuis, of ik ga gezellig lunchen met mijn vrienden. Elke dag ziet er anders uit, maar één ding is zeker: iedereen die op Bali werkt, probeert zijn of haar ultieme geluk te vinden, of je nu werkt, of niet.

Hiernaast heb ik de weekenden vrij. Ik houd mij dan vaak bezig met activiteiten zoals: naar het strand gaan, lekker uiteten, tripjes naar andere plaatsen op Bali, shoppen, nieuwe plekjes ontdekken, massage nemen, etc.

Mocht jij ook zin hebben in een nieuwe uitdaging, check dan even onze vacatures die openstaan!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?