Wat doet een recruitment bureau?

Auteur: Wies Nolting

Geplaatst op: 09-12-2021

3 Minuten

1090 Keer bekeken

Sparkling People is het leukste recruitment bureau van Nederland! Vinden wij. Als recruitment bureau helpen wij mensen bij het vinden van hun droombaan. Dit doen we door leuke mensen aan mooie bedrijven te koppelen. Werkgeluk staat bij ons op 1. Ons doel is dan ook dat iedereen met plezier naar zijn werk gaat en dat Sparkling People wordt gezien als ‘het leukste recruitment bureau van Nederland’. Onze recruiters zijn werkzaam vanaf drie verschillende locaties. In Nederland vanuit Alkmaar en Haarlem. Maar ook in het buitenland hebben wij toppers die remote recruitment uitvoeren! Zij werken op het prachtige Bali.

Wat is recruitment?

In het kort: recruitment is het proces van het vinden, werven, selecteren en aandragen van kandidaten voor openstaande vacatures. Recruiters zorgen er dus voor dat de juiste mensen op de goede plek terecht komen Sommige bedrijven kiezen ervoor om iemand binnen het bedrijf de verantwoordelijkheid te geven voor dit proces. Dit werkt niet altijd even goed. Voor veel corporate recruiters is het lastig om de vacature te vullen met de juiste kandidaat. Dit komt omdat zij geen toegang hebben tot de juiste mensen of omdat er weinig tijd of kennis aanwezig is.

Het inschakelen van een recruitment bureau

Sparkling People ondersteunt heel wat bedrijven bij hun recruitment processen. In deze tijd zijn er veel bedrijven die een beetje hulp nodig hebben bij het zoeken naar nieuwe medewerkers. Sparkling People helpt deze bedrijven graag. Wij hebben kennis, connecties en geweldige recruiters die wij inzetten om het beste resultaat te behalen voor deze klanten. De recruiters gaan via verschillende databases op zoek naar kandidaten die graag een nieuwe baan willen en gekwalificeerd zijn voor het takenpakket van de desbetreffende job.

Afgelopen jaar heeft Sparkling People veel mensen en bedrijven aan elkaar verbonden. Dit doen wij op basis van werving en selectie, of op uitzendbasis. Het grootste verschil is dat de uitzendkrachten bij ons in dienst zijn. De kandidaten die op werving en selectiebasis worden geplaatst, gaan direct onder contract bij de opdrachtgever.

Het recruitment proces

Het recruitment proces begint in alle gevallen met het sourcen naar nieuwe kandidaten en eindigt voor onze recruiter bij het voorstellen van de kandidaat aan de nieuwe werkgever. Als er een geschikte kandidaat is gevonden die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, dan wordt hij/zij aan het bedrijf voorgesteld. Het sollicitatie proces wordt op dit moment dus weer in handen gelegd van het bedrijf. Op deze manier heeft het bedrijf een extra tool om erachter te komen of de kandidaat goed bij het bedrijf past. En dan is het voor Sparkling People natuurlijk hopen dat de kandidaat aan wordt genomen en aan de slag kan bij zijn/haar nieuwe droombaan. Dit is in het kort het proces waar onze recruiters doorheen lopen.

Wij hebben momenteel veel vacatures openstaan. Via de site kan je makkelijk zoeken naar jouw droombaan! Weet je dit nog niet zo goed? Vraag dan hulp aan een van onze collega’s in Alkmaar, Haarlem of Bali. Zij helpen jou graag met zoeken. Daar zijn wij namelijk voor!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?