Werkgeluk vergroten door sporten!

Auteur: Wies Nolting

Geplaatst op: 21-12-2021

3 Minuten

1133 Keer bekeken

We weten allemaal dat sporten goed voor je is: het verbetert je concentratievermogen, het draagt bij aan je conditie, en je maakt geluk stofjes aan, zoals endorfine, dopamine en serotonine. Helaas is het op het moment lastiger om te sporten: na 5 uur kun je niet meer sporten bij de sportclub of in de sportschool. Best lastig… Vooral voor mensen die overdag werken is het lastig om regelmatig te blijven sporten.

Zij zijn pas laat thuis, en gedurende deze donkere en koude dagen, hebben veel geen zin meer om naar buiten te gaan. Op de bank ploffen met een pak koek is zoveel aantrekkelijker!

Hoe kun je voorkomen dat je 's avonds op de bank ploft, en die o-zo-belangrijke beweeg minuten overslaat? Door te sporten tijdens werk!

Sporten tijdens werktijd

Sporten tijdens je werkdag hoeft helemaal niet voor problemen te zorgen. je moet alleen je planning een beetje omgooien. Zo kun je ervoor kiezen om je dag te beginnen met een work-out, om tijdens je lunch een uurtje naar buiten te gaan, of om aan het einde van de middag nog even in beweging te komen. Jouw gemist werk uurtje kun je na het sporten inhalen: een super focus werkmodus is gegarandeerd!

Een uurtje sporten tijdens je werk heeft veel voordelen. Door lekker te bewegen zal je merken dat je productiviteit verhoogd. Als je beweegt maak je lekker je hoofd leeg waardoor je daarna extra hard kan doorwerken. 

Aan de slag!

Trek je sportschoenen aan, pak een kettlebell of ga naar de tennisbaan. Zoek in ieder geval iets wat in de buurt is, dan verliest je in ieder geval geen tijd door het heen en weer reizen. Bij Sparkling People sporten veel collega’s samen tijdens werktijd. Er zijn veel verschillende leuke activiteiten die wij tijdens werktijd doen.

Onze Sparkling sportactiviteiten

In Alkmaar volgen onze collega’s elke week een lesje crossfit met het hele team. Deze toppers hebben laatst ook een hele leuke hardloop challenge gedaan. Ze hebben rondjes om het kantoor gerend om lekker te bewegen met het hele team. Cooper, de kantoor hond, zorgt er ook voor dat het team niet stil blijft zitten. Elke dag wordt er een rondje gelopen door het bos om even te ontspannen.

In Haarlem wordt er elke donderdag een bootcamp gedaan. Dit is om de hoek van het kantoor, je bent er dus zo. Sinds kort hebben wij in Haarlem ook een aantal prachtige nieuwe padelbanen naast het kantoor. Hier kunnen wij een baan reserveren en een aantal leuke potjes spelen. Lekker bewegen, goed voor de productiviteit en zeker goed voor de teambuilding! Lekker afwisselen, dan kan je met zoveel mogelijk verschillende collega’s spelen. 

Op het prachtige Bali zijn er ook veel leuke sportactiviteiten te bedenken. Zo heeft het team daar vorige week een leuke en intensieve boksles gevolgd. Er zijn zoveel bijzondere sporten die je in de prachtige natuur van Bali kan beoefenen. Op Bali hebben ze laatst met het hele team geraft, hoe vet is dat?

De echte fanatiekelingen van Sparkling People doen ook nog mee met een onderlinge hardloopwedstrijd. Wie de meeste kilometers op de teller heeft, wint! Hiermee motiveer je elkaar om meer te bewegen!

Tijdverspilling?

 

Echt niet! Waarom dan niet? Door soms een uurtje in te plannen om te bewegen, kun je er daarna juist weer extra hard tegenaan. Daarnaast is werkgeluk heel belangrijk bij Sparkling People. Door te sporten hopen we meer werkgeluk te realiseren onder onze werknemers.

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?