Marit en Amani over hun stage

Auteur: Wies Nolting

Geplaatst op: 04-01-2022

4 Minuten

1168 Keer bekeken

Ben jij op zoek naar een stage?

Ieder jaar weer zoeken wij enthousiaste studenten die bij ons willen stage lopen. Maar wat houdt dat precies in, stagelopen bij Sparkling People? Dat leggen wij in deze blog uit! Momenteel lopen er een aantal superleuke stagiaires bij ons rond op de werkvloer. Marit en Amani vertellen je graag meer over hun recruitment stage bij Sparkling People. Dan weet je meteen hoe het er bij Sparkling People aan toe gaat. Lees snel verder.

Hi! Ik ben Marit

Ik ben 19 jaar en ik woon in Heerhugowaard. Ik loop sinds september 2021 stage bij Sparkling People in Haarlem. Ik wist totaal niet wat voor stage ik wilde gaan doen. Ik ben bij Sparkling People terecht gekomen, omdat ik het mij een leuk bedrijf leek. Ik wist nog niet veel van recruitment, maar ik stond zeker open voor een nieuwe uitdaging. Bij het kiezen van een stage vond ik het belangrijk om iets te vinden waar ik ook echt werd behandeld als werknemer en daadwerkelijk wat kon toevoegen aan het bedrijf. Dit is bij Sparkling People zeker het geval. Vanaf het begin mocht ik al erg veel zelf doen en na ongeveer 1,5 maand kon ik lekker zelfstandig aan de slag.

Hey! Mijn naam is Amani

Ik ben 19 jaar en woon ook in Heerhugowaard. Op dit moment volg ik de opleiding Business Studies aan de hogeschool Inholland Alkmaar. Tijdens een event, georganiseerd vanuit mijn opleiding, kwam ik in contact met Sparkling People. Sindsdien loop ik stage bij Sparkling People in Alkmaar en mag ik mijzelf een Junior Recruiter noemen, superleuk! Tijdens mijn zoektocht naar een stage heb ik vooral gekeken naar bedrijven waar uitdaging voor mijzelf in zit, én niet geheel onbelangrijk: een bedrijf waar gezelligheid en teamwork een grote rol spelen. Ik vind het belangrijk om mijzelf te ontwikkelen en altijd te blijven groeien. Verder houd ik ervan om mensen te helpen, iets wat bij recruitment goed van pas komt!

Wat doe je als Recruitment Stagiair?

Wat doen wij op een dag? Welke taken horen bij mijn stage?

Als Junior Recruiter ga jij kandidaten zoeken die geschikt zijn voor de vacatures die op jouw naam staan. Voor het zoeken naar kandidaten gebruiken wij een aantal handige methodes. Onze recruiters zullen deze allemaal aan jou uitleggen. Heb jij een goede kandidaat gevonden? Dan bel je hem/haar op om te kijken of de wensen van een kandidaat matchen met die van een opdrachtgever van Sparkling People. Komt dit goed overeen? Dan plan jij een kennismakingsgesprek in om meer van de kandidaat te weten te komen en extra uitleg te geven over de functie.

Weet je zeker dat het een goede match is? Dan ga je de kandidaat voorstellen aan het bedrijf. Als het bedrijf enthousiast is wordt de kandidaat uitgenodigd op gesprek, vanaf dit moment verloopt het gesprek verder tussen de kandidaat en het bedrijf. En dan is het in spanning wachten op een belletje/mailtje van de opdrachtgever, met de terugkoppeling van hun kennismaking.

Jij krijgt het gehele recruitmentproces mee en jij bent verantwoordelijk voor jou eigen vacatures. Jou team ondersteund jou bij elke stap. Je leert dus super veel.

Waarom stage lopen Sparkling People?

Werkgeluk staat bij ons op nummer 1. Voor de teambuilding en gezelligheid sporten wij een keer in de week samen en lunchen wij elke dag met zijn alle aan een lange tafel met heel veel lekker dingen. In Alkmaar hebben wij een supergezellige kantoorhond. Hierdoor is er elke dag een goed excuus om even lekker uit te waaien.

Ben jij nog op zoek naar een leuke stage, en spreekt bovenstaande je aan?

Stuur dan een berichtje en wij helpen je graag verder! Als jij nog vragen hebt of meer informatie over de stage wilt mag je ons natuurlijk ook altijd een berichtje sturen, naar Marit@sparklingpeople.nl of Amani@sparklingpeople.nl.

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?