Clean your desk day - Sparkling People

Auteur: Wies Nolting

Geplaatst op: 11-01-2022

3 Minuten

1098 Keer bekeken

De tweede dinsdag van Januari is het clean your desk day! Nieuwe voornemens, onder andere meer sporten en minder snacken komen vaak voorbij… Heel veel mensen doen hier aan mee. Het gaat bijna altijd om vrijetijdsdoelen. Terwijl de werkplek soms ook wel wat extra aandacht kan gebruiken.

Wat is clean your desk day?

Het draait allemaal om de voorbereiding op het jaar dat komen gaat: om zo goed mogelijk van start te gaan en soepel het hele jaar door te kunnen lopen. Een rommelige werkplek kan zorgen voor chaos en onrust. Alle spullen op jouw bureau zorgen voor afleiding, zeker als het je eigen spullen zijn. Daarom is het thuis vaak nog lastiger om je voor langere tijd te concentreren op één taak. Een schoon bureau kan jouw focus, productiviteit en humeur verbeteren. Daarnaast heb je ook nog eens veel meer ruimte over als je je bureau netjes opruimt. En… uit onderzoek is dus gebleken dat je professioneler overkomt als je een nette werkplek hebt. Cleaning your desk heeft dus redelijk veel voordelen! Daarom heb ik een aantal tips voor jou, zodat jij het netjes houden van je desk als een pro kan aanpakken.

5 tips voor jou!

Op deze manier zorg jij ervoor dat jouw bureau er altijd spik en span uitziet:

1. Haal alles weg!

Start met het weghalen van alle spullen op en in de buurt van jouw bureau. Zet alleen terug wat jij echt nodig hebt, of waar je heel veel waarde aan hecht. Door alles weg te halen, dwing je jezelf om keuzes te maken op het moment dat je je spullen weer terug gaat zetten!

2. Schoonmaken

Je hebt veel attributen op jouw bureau liggen, die je heel vaak gebruikt, maar eigenlijk (bijna) nooit schoonmaakt. Denk bijvoorbeeld aan jouw laptop, toetsenbord en muis. Wanneer heb jij deze voor het laatst schoongemaakt? Inmiddels is het misschien weer tijd om dit nog eens te doen :).

3. Ordenen

Geef alle kleine, maar belangrijke spullen een vaste plek! Post-its, paperclips, pennen en highlighters heb je vaak nodig en verdienen een vaste plaats op jouw bureau. Door een vaste plaats te geven aan spullen zorg je ervoor dat je het eerder terug legt op de plaats waar het hoort. Zorg ook dat je al je documenten en papier netjes houdt. Stop ze in een map en bedenk een systeem dat voor jou werkt.

4. Gebruik lades

Heb je een kastje bij je bureau? Gebruik hem dan! Leg je spullen uit het zicht, hierdoor hoef je er niet constant over na te denken.

5. Prullenbak

Houd een prullenbak in de buurt, dan kan je al je prulletjes, troep en afval direct weggooien.

Probeer het ook eens!

Misschien werken deze tips wel voor jou. Uitproberen kan in ieder geval geen kwaad!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?