Vijf redenen om digital nomad te worden in 2022

Auteur: Jill van Drongelen

Geplaatst op: 19-01-2022

3 Minuten

1162 Keer bekeken

‘Digital Nomad’ of ‘remote werken’, je hebt er vast wel eens van gehoord. Als digital nomad werk je locatie onafhankelijk. Oftewel, je kan overal ter wereld werken. Praktisch gezien heb je alleen een laptop nodig, én goede wifi. Natuurlijk is remote werken voor velen niet mogelijk, aangezien velen naar kantoor op locatie moeten komen.

De laatste jaren is de wereld van digital nomads enorm gegroeid. Steeds meer mensen hebben behoefte aan een baan met vrijheid, waar ze ook vanuit huis, of vanuit een andere locatie kunnen werken. Remote werken en dus werken als ‘digital nomad’ wordt steeds populairder, maar waarom is werken als digital nomad nou eigenlijk zo relaxed? We sommen hieronder 5 redenen voor je op!

1. Je kan je eigen kantoorplek kiezen

Werken als digital nomad kan vanaf elke locatie. Zo kan je elke dag een nieuwe werkplek hebben. Je hebt meer vrijheid om vanuit jouw huis te werken, waar dat dan ook is. Hiernaast heb je meer ruimte om in restaurants of co-working spaces te werken, die je in elke stad wel kunt vinden. Wanneer je echt wilt uitpakken, kan je er zelfs voor kiezen om een dag vanaf het strand te werken, hoe relaxed is dat?!

2. Je kiest je eigen werkuren

Als digital nomad kies je je eigen werkuren. Dit heeft wel motivatie en discipline nodig, en waarschijnlijk moet je er even aan wennen. Maar wanneer je je draai hebt gevonden, is het heel fijn dat je zelf kunt bepalen welke uren je werkt. Zo kun je ook zelf beslissen of je liever in de ochtenduren werkt, of liever in de avonduren werkt.

Zo werken wij bij Sparkling People Bali vanaf 2 uur ’s middags tot ’s avonds laat. Hierdoor hebben wij in de ochtend tijd om bijvoorbeeld te sporten, surfen of lekker op het strand te chillen voordat we naar het werk gaan.

3. Ontdek de wereld terwijl je werkt

Wanneer je als digital nomad werkt, kun je veel makkelijker reizen terwijl je ook aan het werk bent. Je zit niet vast aan een baas, een kantoor, of vast werktijden. Hierdoor kan je zelf beslissen of je een dag vrij neemt om naar de volgende locatie te reizen. Hoe gaaf is dat: je zou elke dag op en andere locatie kunnen werken! Hiernaast ontmoet je dagelijks nieuwe mensen, dit maakt dat elke dag anders is!

4. Meer tijd voor vrijetijdsactiviteiten

Je zal als digital nomad meer tijd hebben voor andere activiteiten. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer lang te reizen om op kantoor te komen. Hiernaast creëer je een veel beter balans tussen werk en vrije tijd activiteiten. Een van de grootste voordelen die wordt genoemd is meer tijd voor eigen hobby’s.

5. Minder stress, meer variëteit

Voor vele digital nomads is het bepalen van eigen werkuren, het eigen baas zijn, en het vrij kunnen zijn een hele prettige manier van werken. Je kiest voor werkgeluk, en dit is een waarde die wij bij Sparkling People erg hoog hebben staan. Ook kan je veel variëteit creëren in jouw dagelijkse leven, in plaats van elke dag op hetzelfde kantoor, met dezelfde werkuren en dezelfde mensen om je heen.

Zoek jij ook naar een remote baan? Check dan even onze vacatures, wellicht zit er een leuke baan voor jou tussen.

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?