Ondernemen in het buitenland - Bali

Auteur: Didier van Heezen

Geplaatst op: 25-01-2022

4 Minuten

1296 Keer bekeken

Ruim 3,5 jaar geleden heb ik samen met mijn vriendin (Amber) de stap gezet om in het buitenland te gaan ondernemen. Buitenland? nou zeg maar gewoon Bali, Indonesië! 

Op avontuur

Het is een stap die je niet zomaar zet: beide een goede baan in Nederland, een fijn huis, vrienden en familie om je heen. Kortom, een keuze waar bij sommigen veel vraagtekens naar boven kwamen, en vooral de vraag ‘waarom’.

Na een half jaar intensieve voorbereiding hebben wij uiteindelijk de stap gezet: in februari 2019 zijn wij Funky Pancakes gestart. 

Naast het opzetten van de horecazaak zijn wij beide gestart met een remote baan als zzp’er! Amber als data analist voor een internationaal bedrijf uit Londen en voor mij was de stap naar Sparkling People snel gemaakt als remote recruiter!

Een rocky start

Daar zit je dan, geen recruitment ervaring en geen corporate ervaring: alleen maar heel veel doorzettingsvermogen, energie en hospitality ervaring. Gelukkig bleken dit drie elementen die wel heel belangrijk zijn in het recruitment vak. 

In mijn eerste jaar als zelfstandige kwamen er veel uitdagingen op mijn pad. In mijn derde maand kwam het nieuws van COVID-19 naar buiten. De grenzen gingen dicht en we konden ons restaurant sluiten. Daarnaast was mijn vriendin hoogzwanger, klapte de recruitmentmarkt in elkaar en werd er gesproken over een financiële crisis. Daar sta je dan: binnen drie maanden word je vader en alles wat je hebt opgebouwd, stort binnen een maand volledig in elkaar. 

Licht aan het einde van de tunnel

We zijn noodgedwongen naar Nederland vertrokken, zodat mijn vriendin daar kon bevallen. Na een prachtige tijd daar, zijn wij met het gezin teruggegaan naar Bali om ons restaurant weer te heropenen. Er kwam weer wat licht aan het einde van tunnel.

Na deze hobbels, wist ik één ding zeker: ik ga alles op alles zetten om succesvol te worden binnen de recruitment. Juist als ik deze crisis doorkom, sta ik nog steviger en sterker in mijn schoenen. 

Gelukkig ging de recruitment markt ook weer in de lift, en merkte ik dat mensen geïnspireerd raakten door ons Bali verhaal. Oftewel, tijd om meer mensen naar Bali te halen.

Work with a smile

Nu ruim een jaar later, staat er een recruitment kantoor, waar vijf man aan het werk is. Ik heb een super succesvol jaar kunnen draaien, Funky Pancakes staat nog overeind, hebben wij een gezonde zoon en is mijn vriendin zwanger van onze tweede!

Naast het runnen van deze zaken, probeer ik ook nog mijn hobby’s uit te oefenen… Sporten, surfen, golfen of een potje voetbal op zondagmiddag!

Het maximale uit je dag halen

Ik behoud altijd energie en motivatie, omdat ik mijn kracht haal uit sporten en surfen. Na zo’n sessie ben ik opgeladen, opgefrist en scherper dan ooit.

“Maar moet je niet gewoon rusten soms?” 

Ik word sloom en moe van rusten en krijg juist extreem veel energie van sporten, zelfs na een kort nachtje door onze kleine draak van 1,5.

Daarnaast houd ik altijd mijn weekenden helemaal vrij om met mijn gezin te spenderen. Dit doen we het liefst op een wit strand met een kokosnoot in onze hand. 

Doordeweeks heb ik mijn ochtenden vrij, om rustig op te starten met mijn zoontje op het strand. Daarna volgt een ontbijtje met mijn vriendin om vervolgens te kunnen sporten. Aan het einde van de ochtend start mijn werkdag, waarna ik tot in de avond doorga voor zowel Funky Pancakes als Sparkling People. 

Een uitdaging, maar je haalt het maximale uit je dag! 

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?