Van werkatleet naar high performance team

Auteur: Jeroen Tenhaeff

Geplaatst op: 22-02-2022

3 Minuten

1188 Keer bekeken

Sinds 2017 verbindt Sparkling People leuke mensen aan mooie bedrijven.

Al voor 2017 ben ik gestart met het definiëren van wat dan ‘leuke mensen’ zijn.

Zonder hier al te diep op in te zoomen, kan ik verklappen dat:

·       Mensen met een horeca mentaliteit;

·       Avonturiers die in het buitenland gewerkt of gestudeerd hebben;

·       Of talent met een topsport mentaliteit;

Van mij de stempel ‘leuke mensen’ krijgen.

Ik steek niet onder stoelen of banken dat Sparkling People sporten stimuleert. Maar wat kan ik doen om dit te perfectioneren? Of nog beter: hoe kan ik andere werkgevers inspireren om sport te gebruiken in de realisatie van high performance teams?

 

Het belang van atleten in een team

Maandagochtend, de telefoon gaat. Onze opdrachtgever belt dat Bram niet op zijn eerste werkdag is verschenen. Hij zou als Performance Marketeer aan de slag gaan en dit was al maanden geleden beklonken. Bram is onbereikbaar, terwijl hij de week ervoor nog zijn enthousiasme had uitgesproken. Onze opdrachtgever baalt, en wij ook: de werving is tijden geleden al stopgezet: we kozen immers voor Bram.

Na een intensieve zoektocht is Philippe voorgedragen bij een andere opdrachtgever. Helaas hebben we vernomen dat de opdracht teruggetrokken is. Daarnaast regent het die dag, en niet alles lukt: de week is niet zo lekker begonnen.

 

Op zo een moment halen Tibor, Tessa, Roos en Fiona (die helaas gevlogen is) de schouders op. Ze relativeren en kijken vooruit: naar het doel dat ze voor ogen hebben en de inzet die nodig is om, ondanks wat tegenslag, dat doel te behalen.

Tibor, Tessa, Roos en Fiona zorgen ervoor dat we ondanks tegenslag doorpakken. Tibor, Tessa, Roos en Fiona hebben een topsportmentaliteit – en een topsport carrière achter de rug. De vibe die zij meebrengen, die inspireert!

 

Een werkatleet, wat is dat dan?

Steeds vaker kom ik de term werkatleet tegen. Dit raakt mij! Ik gebruik sport namelijk om ervoor te zorgen dat ik onder hoge druk mijn hoofd koel kan houden op kantoor. Hoe dan?

Als ik train voor een Iron Man kost dit bakken met tijd, maar het levert ook discipline, energie en een ongekende hoeveelheid doorzettingsvermogen op – ook op kantoor. Uiteraard wordt dit door andere bedrijven erkend, en ontstaan er steeds vaker clubs die sporten onder werknemers stimuleren. Of nog beter: van werknemers werkatleten maken. Ik probeer dit ook: we bootcampen wekelijks, hebben een vitaliteitsprogramma en ik zwengel malle dingen aan om sport te stimuleren. Dit draagt bij aan de realisatie van een high performance team, maar het is als je het mij vraagt niet voldoende!

 

Tessa, Tibor, Roos en Fiona zijn de drijvende krachten achter het overdragen van een topsport mentaliteit aan de rest van het team.

 

Zijn werkatleten niet voldoende om een high performance team te creëren?

Als je het mij vraagt, draagt het stimuleren van sport absoluut bij aan het creëren van een high performance team. Trainingen richting het ontwikkelen van een sportmentaliteit zorgen voor ongekende vooruitgang in resultaat en dynamiek. Maar weet je wat nog meer helpt? Talent met een topsport mentaliteit bij je team betrekken!

Geef schaatsers een kans, betrek hockeyers bij je team en neem basketballers aan.

 

Waar je die vindt? Daar kunnen we je bij helpen!

Remco Bosman gaat onderzoeken hoe wij de brug kunnen slaan tussen talent met een topsport mentaliteit en het bedrijfsleven. Stay tuned!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?