Een maand vegetarisch lunchen. Hoe was dat?

Auteur: Emmanuel van Ommen

Geplaatst op: 07-02-2023

3 Minuten

559 Keer bekeken

Ik ben een liefhebber van een goed stukje vlees. Het liefst tussen medium-rare en medium bereid met een lekker rood wijntje ernaast met een score van minimaal 4.0 op Vivino. Of een speciaalbiertje die qua smaak goed paart met het gerecht. Daarnaast houd ik enorm van een plakje grillworst of salami op mijn boterham. Dus toen ik hoorde dat we gedurende de hele maand januari vegetarisch gaan eten, vroeg ik me af of ik dat ga redden. Wel zag ik het als een leuke uitdaging! 


Hoe veranderde mijn lunch? 

Meestal begon ik de lunch met een boterham met oude kaas en grillworst. Soms ging deze op het tosti-ijzer, maar meestal niet. Kaas mocht blijven maar in plaats van dat ik grillworst op mijn brood legde koos ik in januari voor vegetarische smeerworst of vegetarische Spaanse worst. Die Spaanse worst was oprecht best lekker! Verder ging ik graag voor een broodje Paturain, een ovenbroodje met jam en crackers met selleriesalade. Ook ging de (behoorlijk smakelijke) wereld van pittige humus voor mij open! Gelukkig houd ik ook enorm veel van fruit. Hier binnen het kantoor van Sparkling People Haarlem wordt ik gezien als een soort bananenmachine. Daarnaast gaat een appeltje of een mandarijntje er ook zeer makkelijk in! Ook heb ik ervoor gezorgd dat appelmoes aan de wekelijkse boodschappen werd toegevoegd. Een verdwijnende klassieker uit de Hollandse keuken… #bringbackappelmoes!!


Hoe was het?

Ik had verwacht dat ik het lastiger zou vinden, maar eigenlijk ging het me vrij gemakkelijk af. Heb ik de hele maand vega gegeten? Nee, in de avond heb ik gegeten wat de chef schaft. Meestal was dat mijn lieve moeder. Daarnaast ben ik een aantal keren uiteten geweest met vrienden, en ik moet opbiechten toen ook vaak voor een vlees of visgerecht te hebben gekozen.  

Yenssi heeft een maand vegetarisch lunchen helaas niet volgehouden. In week 3 was hij zichtbaar geprikkeld en hebben wij met de hele vestiging besloten dat het misschien beter is om pak salami in te slaan. Voordat onze Yens niet meer werkt met een glimlach!


Waarom hebben wij vegetarisch geluncht? 

Naast dat het blijkbaar een hype of challenge is, net als dry-january, stimuleren we bij Sparkling People vitaliteit. Daarbij komt kijken dat we wekelijks fysieke activiteiten doen, zoals een padeltoernooi voor de lunch en een wekelijkse bootcamp. En daarnaast letten we op onze voeding. Een goede, gezonde maaltijd is je brandstof voor de rest van de werkdag. Het is daarom belangrijk om stil te staan bij wat je naar binnen neemt. Dit wil niet zeggen dat een plak ham niet gezond is. Integendeel, maar groente en fruit is dat zeker niet. 


Ik heb nu een maand vegetarisch gegeten. Wat neem ik mee?

  • Ik vind kipgrillworst echt heel lekker op brood.
  • Zo erg is humus nog niet. 
  • Avocado heeft geen smaak. 

Nee, maar nu even alle serieusheid op een stokje, een maand lang vegetarisch lunchen ging mij best makkelijk af. Door het bewust kiezen voor wat anders ben ik ander beleg gaan proberen en heb ik het een en ander ontdekt. Ga ik minder vlees eten? Die vraag durf ik niet te beantwoorden. Ik ben wel bewuster gaan nadenken over wat ik eet. 


Stimuleert jouw bedrijf ook vitaliteit? Of voor ondernemers: stimuleer jij vitaliteit voor jouw team? Wij hebben een Whitepaper geschreven over het belang van vitaliteit op de werkvloer. Daarin leggen we uit hoe jij vitaliteit stimuleert voor jezelf, en jouw collega’s! 

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?