Zó maak je remote werken een succes voor jouw bedrijf

Auteur: Laura van Bergen

Geplaatst op: 02-06-2023

2 Minuten

495 Keer bekeken

Sparkling People biedt al jaren de mogelijkheid aan medewerkers om remote te werken. Hierdoor kunnen onze avontuurlijke collega’s de wereld ontdekken terwijl ze ondertussen aan hun carrière werken. Een hele gave kans, al zeggen we het zelf! We helpen werkgevers graag om deze stap ook te zetten. Daarom hebben we onderzoek gedaan onder 50 Nederlandse werkgevers en een whitepaper geschreven, gebaseerd op de vragen en twijfels die ondernemers hebben.


Redenen om ja te zeggen

Remote werken biedt jou als werkgever meerdere voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat het zorgt voor minder ziekteverzuim en verlof? En juist voor meer productiviteit en concentratie? Daarnaast bespaart het je kosten, vind je gemakkelijker nieuw personeel en ben je nog beter bereikbaar voor klanten. En dan hebben we het nog niet eens over je employer branding en naamsbekendheid die omhoog stijgen!


Beren op de weg

Tijdens ons onderzoek hebben we Directeuren en HR Managers gevraagd hoe zij denken over remote werken. Van de 50 ondervraagden biedt ruim 62% remote werken aan. De meesten doen dit om werkgeluk te stimuleren, flexibiliteit volgt als tweede reden. 


Van de werkgevers die remote werken nog niet aanbieden, overweegt bijna 37% het voor de toekomst. Hun belangrijkste beweegredenen hiervoor zijn het verhogen van de motivatie, productiviteit en werkgeluk. Toch worstelen werkgevers ook met twijfels, zoals:

  • Minder sociaal groepsgevoel (79%)
  • Minder contactmomenten en communicatie (52%)
  • Meer afleiding voor werknemers (26%)
  • Minder controle en zicht op werknemers (31%)

Ondernemers geven aan dat er kennis ontbreekt om zelf te beginnen met remote werk aanbieden. Welke afspraken moeten er gemaakt worden binnen de organisatie? Hoe zorg je voor een hecht team? En hoe ga je om met tijdsverschil en afstand? Op die vragen én meer komen we terug in onze whitepaper!


Ben je er klaar voor? 

Er zijn meerdere vormen van remote werken. Denk aan een workation, kantoor in het buitenland of medewerkers zelf laten kiezen. Hoe je dit stap voor stap aanpakt, leggen we uitgebreid uit in onze whitepaper. Download ‘m snel, hij zit vol onmisbare tips! 


Lees hier gratis onze whitepaper Zó maak je remote werken een succes voor jouw bedrijf.

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?