Gun jezelf een goede sparringpartner

Auteur: Yenssi Eetgerink

Geplaatst op: 28-05-2024

3 Minuten

199 Keer bekeken

Veranderen van baan is niet zomaar iets. Het bepaalt namelijk waar jij een groot deel van je tijd gaat spenderen. Vaak wordt hier maar weinig bij stil gestaan en wordt de knoop (te) snel doorgehakt. Als je op vakantie gaat, doe je er van tevoren toch ook alles aan om ervoor te zorgen dat het leuk wordt? Je spaart een hoop geld, je wint informatie in bij bekenden en zorgt ervoor dat de omgeving en de cultuur matchen met wat jij zoekt. Bij het zoeken van een nieuwe baan is dit niet anders. Daarom kan een sparringpartner waardevol zijn in de zoektocht naar je nieuwe baan. In deze blog vertel ik je daar meer over! 


Een goede sparringpartner is betrokken bij het hele traject van A tot Z. 

Klinkt een beetje vaag, en als een cliché hè? ;)


Het begint allemaal met het eerste contactmoment: een belletje. In dit belletje maken we kort kennis en bespreken we jouw wensen en behoeften. Vervolgens maken we online uitgebreider kennis, en gaan we dieper in op de functie en het bedrijf. Na het gesprek stel ik je voor aan het bedrijf, en zorgen we ervoor dat je op sollicitatiegesprek mag. Het eerste gesprek was een succes! Op naar de tweede, en het aanbod. Voor en na de sollicitaties kan je voor 'alles' bij me aankloppen. Ik help je met de voorbereiding en zorg dat je zo snel mogelijk iets van het bedrijf hoort (spannend!). Samen zorgen we voor een leuke baan, een duidelijke startdatum en mooie voorwaarden!


Vanaf het eerste belletje tot aan de eerste dag, blijf ik betrokken. Het vinden en veranderen van baan is namelijk een groot en belangrijk traject. Er kunnen verschillende emoties opspelen, zoals twijfels, nieuwsgierigheid, onzekerheid maar ook zeker blijdschap en enthousiasme. Samen zorgen we ervoor dat de laatste twee de overhand krijgen! 


Hoe je een goede sparringpartner herkent?

  • Bereikbaarheid: een sparringpartner die vaker niet, dan wel bereikbaar is? Red flag! In dit vak is een telefoon, net zoals koffie, onmisbaar. 
  • Luisterend oor: door goed te luisteren is iemand pas echt in staat om jou goed te kunnen helpen. In de juiste situatie ben jij veel aan het woord en creëer je met elkaar een bepaalde richting, zonder dat deze vooraf al bepaald is. 
  • Eerlijkheid en transparantie: een goede sparringpartner is eerlijk over de kans die je maakt, wijst je op verbeterpunten en vertelt het echte verhaal. Mocht je het helaas niet geworden zijn, dan heb je in ieder geval iets wat je mee kan nemen voor de volgende keer. 
  • Laagdrempeligheid: een sollicitatiegesprek is op zichzelf al spannend genoeg. Het contact met een sparringpartner mag informeel zijn en dient om zenuwen te verminderen, niet om te verergeren. 


Een goede sparringpartner ondersteunt je dus tijdens het hele traject van A tot Z. Hij of zij zorgt ervoor dat je zo soepel mogelijk kan starten met je nieuwe baan. En dat je niet alleen op het resultaat - je nieuwe baan - maar op het hele traject positief kan terugkijken. Een betere manier om te beginnen aan een nieuwe baan is er niet, toch? Gun jezelf dus een goede sparringpartner!


Wil jij het effect ervaren van een goede sparringpartner? Klik dan hier!

Ik kijk uit naar ons eerste belletje!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?