Sorry moeders, ik kom nog even niet op zolder slapen!

Auteur: Jeroen Tenhaeff

Geplaatst op: 23-12-2020

4 Minuten

1768 Keer bekeken

Op 17 maart 2020 stuurde ik mijn team naar huis, ging ons kersverse kantoor in Alkmaar op slot en moest ik in beraad wat te doen om mijn eerste crisis als ondernemer te overwinnen. Mijn gedachten van deze week zijn best eerlijk verwoord in deze blog: 'Misschien moet ik weer op zolder komen slapen moeders'.

“Ik ben klaar om te vechten en om mijn verantwoordelijkheid als ondernemer te blijven dragen”, waren de afsluitende woorden. Naast deze strijdlust voelde ik een verantwoordelijkheid die ik nog nooit gevoeld had, samen met een vreemde soort spanning. Geen stress, geen zorgen, maar een vreemde spanning!

Varen met de Waterkoets

Op 31 juli 2020 vierden wij ons beste kwartaal ooit. We zijn in een veel te grote sloep (om afstand te kunnen houden) gaan varen door Haarlem, en hebben als afsluiter aan boord gegeten. Het mooie weer dat we besteld hadden, werd bezorgd en de boot zat vol blije mensen. Daar doe ik het voor: werken met een blij team!
Deze week sluiten we 2020 af- we zijn weer verdubbeld! 

Groeien in Corona tijd, how?

Ik ben ongelofelijk dankbaar dat de zolder van mijn moeder nog vol staat met surfspullen in plaats van het bed van mij, Josje en mijn dochter. Maar hoe komt het dat wij zijn gegroeid in een markt die keihard geraakt is? Is het geluk, wijsheid, of misschien strijdlust? Ik denk dat het een combinatie van al deze factoren is geweest, en licht dat hieronder toe.

Focus

Eind maart viel bij Sparkling People 85% van de aanvragen weg: we gingen van 65 naar 10. Dit betekende dat iedereen zijn of haar volledige aandacht kon focussen op één of twee aanvragen. De urgentie van deze aanvragen was bij iedereen helder, en het invullen ging goed!

Ook het remote werken ging ons aardig af. Net als bij ieder ander bedrijf zijn alle medewerkers vanuit huis gaan werken. Gelukkig hebben wij op dit gebied een expert in huis, die niet anders doet dan werken op afstand. Didier werkt normaal vanaf Bali en kon ons dan ook waardevolle tips geven!

Vertrouwen

Ik heb in de laatste week van maart drie corona doelen gesteld. Eén daarvan was dat ik er alles aan wilde doen om met het volledige team uit deze crisis te komen, en dus niemand hoefde te laten vallen. Ik kan niet goed uitleggen waarom, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat dit niet zou gaan lukken. Als ondernemer, manager of medewerker kun je heel eenvoudig geraakt worden door de angst die deze situatie met zich meebrengt. Ondanks dit alles heb ik in al deze situaties vertrouwen in mezelf en in het team gehouden. Natuurlijk moeten we schakelen en aanpassen, maar we gaan het halen!

Laaghangend fruit

Hoewel we ons nu in een tijd van marketing automation en lead nurturing bevinden, zijn Ward en ik in de auto gestapt en rond gaan rijden om ‘laaghangend fruit’ te plukken. Daar waar veel auto’s en fietsen geparkeerd stonden, zijn we gestopt en naar binnen gestapt. Een paar dagen later stonden er via ons 10 toppers koffie in te pakken! Geluk? Zeker! Maar dit was ook het resultaat van ongelofelijk veel doorzettingsvermogen. Verder hebben wij ons team uitgebreid met iemand die zich volledig focust op logistieke, productie en magazijn functies. Johan heeft in 3 maanden tijd ruim 20 kandidaten ondergebracht. Sparkling People? Zeker: onze magazijn medewerker staat zingend in te pakken!

Tijd om aan het fundament te werken

Toen ik zag dat iedereen in ons team met ongeremde inzet aan het vechten was, heb ik ervoor gekozen zelf eens kritisch te kijken naar onze club. Ik heb een consultant aangetrokken die procesverbeteringen doorvoert, en ik ben aan de slag gegaan met een re branding strategie. Vol trots durf ik te stellen dat we sinds oktober een sterker beeldmerk hebben dan Nike en dat de website ongelofelijk gaaf is! Dit levert een cruciale bijdrage aan onze volgende verdubbeling.

De zolder blijft nog leeg

Dit zijn wederom strijdlustige woorden, maar ik ben waanzinnig dankbaar voor het geluk dat we in de afgelopen maanden hebben gehad, en voor onze trouwe klanten en ons fantastische team!

De zolder is nog leeg, maar ik heb niet het idee dat de weg naar verder succes zonder drempels gaat verlopen. Wil je daarom de zolder nog even leeg laten moeders?

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?