Werken als Intercedent, Recruiter of Talent Manager?

Auteur: Cooper

Geplaatst op: 30-04-2021

4 Minuten

1017 Keer bekeken

Eind 2010 besloot ik dat een carrière als arbeidsbemiddelaar het voor mij zou gaan worden!
In die tijd heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik gaan solliciteren bij Timing op de Zuidas, bij Progressive en bij Studentenwerk. Ik koos voor de baan als Recruiter bij Studentenwerk. Tien jaar later kan ik stellen dat dit pad mij past als een jas, maar ik begrijp dat veel starters van nu door de bomen het bos niet meer zien…

Moet je nu gaan werken als Recruitment Consultant? Intercedent? Recruiter? Corporate recruiter? Of juist Campus Recruiter? Dolgraag neem ik je mee in een aantal verschillende carrièrepaden binnen de arbeidsbemiddeling!  

Marieke is Intercedent

Ze werkt bij Timing. Al jaren. Dit sluit naadloos aan bij haar ‘ik ga het wel even regelen’ instelling en voedt de drang naar projectmatig werken. Ze houdt van aanpakken, oplossen en afmaken! Op maandag start ze de week met een aftrap waarin uitdagingen en prioriteiten worden gedeeld. Op vrijdagmiddag kijkt ze terug op een week die totaal anders verliep dan ze vooraf had uitgestippeld.

De baan die op maandag zo belangrijk leek voor haar opdrachtgever werd dinsdag teruggetrokken. Woensdag hoorde ze dat er vrijdag 10 man klaar moest staan op een vakantiepark voor een schoonmaak klus, terwijl haar manager op donderdag vertelde dat ze veel meer aandacht aan het binnenhalen van nieuwe klanten moest schenken. Marieke heeft het druk. Ze kijkt op de klok omdat ze wil weten hoeveel tijd ze die dag nog heeft en niet omdat ze wil weten hoe lang ze nog moet. Per week viert Marieke soms wel 10 succesvolle plaatsingen.

Floris werkt als Recruitment Consultant

Dagelijks loopt hij naar zijn kantoor aan de rand van de Zuidas. Rond deze tijd wordt het een beetje warm met colbert en das, maar hé - hij heeft waanzinnig mooie kleding aan en wil dat laten zien! Collega’s en klanten zien hem daarom voor vol aan en kandidaten al helemaal. Hij bemiddelt interim BI professionals. BI was, voordat hij deze baan bemachtigde, de afkorting van zijn economiedocent, maar vandaag de dag weet hij er alles van. Floris is specialist en heeft een netwerk aan BI en POWER BI professionals opgebouwd. Hij bepaalt op maandag hoeveel specialisten hij die week aan zijn netwerk toe gaat voegen en verdubbelt dat aantal. Donderdagavond zet hij nog net even een stapje extra, want dan kan hij vrijdag rond 17:00 bij de borrel aan zijn collega’s vertellen dat hij de resultaten van die week toch echt wel voor een groot deel op zijn naam heeft staan! Floris verdient veel geld en dat vindt hij mega belangrijk. Soms heeft hij een baaldag omdat niemand zijn LinkedIn berichten beantwoord en hij alleen maar NEE hoort van opdrachtgevers. Dan geeft hij niet op en zet hij net nog even een stapje extra. Als Floris een deal heeft, dan mag hij op de gong slaan. Dat doet hij soms wel drie keer per maand- soms ook maanden niet. 

Ward werkt als Recruiter

Daar heeft hij hier wat over opgeschreven.

https://sparklingpeople.nl/blog/45-Ward-Vertelt

Danielle was Recruiter, maar werkt nu als Talent Manager
Dat betekent dat ze 50 talenten, die op detacheringsbasis voor haar werkgever werken, begeleidt. De één wil dolgraag wat meer salaris verdienen en zij gaat samen met dit talent kijken wat er nodig is om die stap te maken. De ander wil dolgraag ‘door ontwikkelen’, maar weet niet zo goed in welke richting. Danielle helpt hem daarbij.

En ik?

Ik heb de kennis die ik bij Studentenwerk, Young Capital en later InWork heb opgedaan gebruikt om Sparkling People te lanceren.

Als je het mij vraagt is een carrière binnen de wereld van arbeidsbemiddeling nooit een slecht idee. De markt is groot, marges zijn goed en doorgaans werk je met leuke mensen die ontwikkeling en fun hoog in het vaandel hebben staan. Wat dan precies het verschil is tussen de baan als Intercedent of Recruiter? Dat verschilt vooral per branche, werkgever en specialisatie. Mijn gouden tip? Bepaal voor jezelf of je liever in een krappe, of juist ontspannen arbeidsmarkt acteert. Of dat je gefocust en specialistisch zoekt, of juist niet. Maar vooral: vraag aan je toekomstig collega’s wat ze leuk vinden en bepaal of dit voor jou ook gaat gelden! Wil je sparren over de verschillen tussen een baan als Intercedent of Recruiter? Neem dan contact met mij op! Benieuwd naar de Recruitment vacatures van Sparkling People? Klik hier!

Vind je deze blog interessant?
Deel dit artikel op social media
blog_image

1

Eén van onze vacatures trekt jouw aandacht

2

Schrijf je in en solliciteer

3

In een persoonlijk gesprek leren we elkaar kennen

4

Sprankelend presenteren wij jou bij onze opdrachtgever

5

We begeleiden je tijdens een sollicitatietraject

6

Start met jouw nieuwe baan!

)

Inloggen op Sparklingpeople.nl

Inloggen met social media

Ben je hier nieuw? Maak een account aan! Wachtwoord vergeten?